Американски военнослужещ и деветима афганистански полицаи загинаха при два отделни

...
Американски военнослужещ и деветима афганистански полицаи загинаха при два отделни
Коментари Харесай

Американски войник и деветима полицаи загинаха в Афганистан

Американски военнослужещ и деветима афганистански служители на реда починаха при два обособени случая в размирните провинции Логар и Газни, съобщи ДПА, като се базира на публични изказвания.

Според задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " американският боен е умрял вследствие на получени пострадвания при злополука с хеликоптер в провинция Логар.

Шест души от екипажа, също военнослужещи на Съединени американски щати, са ранени и са настанени за здравно лекуване. В изказването на задачата на НАТО се показва, че злополуката " не е резултат от противников дейности ".

" Дълбоко опечалени сме от загубата на своя приятел ", споделя в известието военачалник Джон Никълсън, командващият задачата.

Преди това представител на афганистанското министерство на защитата съобщи, че хеликоптерът е бил на афганистанските въоръжени сили, а не американски, както и че се е разрушил при политане по време на взаимна интервенция с задграничните войски.

Говорителят на талибаните Забиула Муджахид обаче съобщи, че " американският " хеликоптер е бил свален от техни бойци.

" Американски хеликоптер Чинук се разруши в региона на Бегама, провинция Лугар, 43 американски нашественици и техни наемници са убити ", написа той в Туитър.

В провинция Газни деветима служители на реда починаха, откакто два контролни пункта бяха нападнати от талибани, оповестиха управляващите. По думите на представител на губернатора на Газни има и двама ранени служители на реда.

Насир Ахмад Факири, член на регионалния съвет на Газни, обаче съобщи, че убитите служители на реда са 12.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР