Американски учени откриха връзка между емоциите и излъчването на човек. Не

...
Американски учени откриха връзка между емоциите и излъчването на човек.
Не
Коментари Харесай

Връзката между красотата и депресията

Американски учени откриха връзка сред страстите и излъчването на човек.

Не е загадка, че отрицателните страсти имат унищожителен резултат върху хората, само че учени от американския институт по дерматология в Ню Йорк, представени от БГНЕС, потвърдиха, че емоциите преди всичко се отразяват на външния тип.

Стресът понижава производството на колаген в кожата, вследствие на което се появяват бръчки и акне.

Докато щастието има тъкмо противоположната реакция – кожата става сияйна и гладка.

Хормонът на напрежението кортизол провокира хормонални промени, които водят до неустойчивост.

Високите му равнища в организма усилват апетита за захар и водят до струпване на мазнини, изключително към кръста. Изследването, в което взели участие 22 студенти, потвърждава, че пъпките и проблематичната кожа се засилват, когато пристигна време за изпити.

Някои учени считат, че това се дължи на увеличението на производството на себум, мазна субстанция, която би трябвало да пази кожата. Но тя елементарно се смесва с мъртвите кафези и бактерии, запушва космените фоликули и способства за образуването на акне.

Клетки, които създават себум, са свързани с хормоните на напрежението и за това усилват производството си по време на стресови обстановки. 

Затова постарайте се да си пестите нервите и да не се ядосвате ненужно, освен с цел да се чувствате по-спокойни, само че и с цел да изглеждате по-добре.

Edna.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР