Американски учен смята, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури,

...
Американски учен смята, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури,
Коментари Харесай

САЩ готови да заменят пчелите с дронове

Американски академик счита, че дронове могат да опрашват селскостопанските култури, в случай че естествената популация на пчелите продължава да понижава.

Японски експерти към този момент са основали дрон с дистанционно управление и с размерите на водно конче, който може да опрашва лилии. Американските им сътрудници се включиха в софтуерната конкуренция, като изобретиха двойно по-малък робот-пчела, кадърен да се снижава 120 пъти за секунда, оповестява в. " Дейли мирър ".

Експертът по компютърни науки проф. Шаши Шекар от Масачузетския университет сподели, че рояците от дронове са решение на казуса с пагубния дефицит на храна. Той чака планът му за основаване на детайлни карти на терена, по които да направляват роботите-пчели, да получи финансиране от Съединени американски щати до две години.

" Продължават напъните да се разбере повода за намаляването на пчелните колонии, тъй че това е авариен проект. Със засушаването на климата в региони като Калифорния изчезват и доста дървета. Дърветата са единствено началото. Следващи в листата евентуално са насекомите, птиците или животните, по тази причина е хубаво да се подсигурим по някакъв метод ", изясни той.

Японският първообраз е създаден от Държавния институт за напреднали индустриални науки и технологии в Токио (National Institute of Advanced Industrial Science and Technology). Той лети благодарение на хеликоптерна перка. За изработката му е употребен гел, нанесен върху подложки от конски косми, с цел да прилича мъхнатото тяло на пчелата, което подкрепя полепването на цветния прашец.

Американските откриватели от Харвардския университет сътвориха дрон с размерите на пчела, който тежи по-малко от един грам и има криле, които размахва сходно на същинското насекомо.

Проф. Шекар сподели, че се създават детайлни карти на растенията в избрани региони, с които могат да се преброят цветята и листата.

" Ако направиш доста прецизна карта, по-късно може да използваш тези изображения без връзка с Интернет и да локализираш растенията и цветята. Можеш да програмираш пчелата да отиде до тези 10 цветя ", изясни експертът концепцията на предварителното програмиране

Той предизвести, че роботите-пчели могат да станат жертва на хакери или да бъдат употребявани от военните като приносители на химични оръжия срещу хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР