Американски щат заяви, че предлага на младите хора спестовен влог

...
Американски щат заяви, че предлага на младите хора спестовен влог
Коментари Харесай

Американски щат дава по $100 на младите, за да се ваксинират

Американски щат съобщи, че предлага на младежите пестелив влог от 100 $, в случай че си сложат ваксина за Covid-19. Западна Вирджиния споделя, че се надява заплащането на хората сред 16 и 35 години да ги " стимулира " да получат своите дози.

" Нашите деца през днешния ден евентуално в действителност не осъзнават какъв брой значими са за края на пандемията ", съобщи губернаторът на щата Джим Джъстис, представен от Военновъздушни сили. Западна Вирджиния беше измежду водещите щати в Съединени американски щати по % на имунизация, само че напредъкът се забави през последните седмици, а искащите са все по-малко.

Идеята на ръководещите в щата значи, че тези, всички в границите на възрастовата група, които са се ваксинирали, могат да получат $100 като спестявания, и то плюс лихвата, само че по-късно. Сумата също се предлага и на хората, които към този момент са се имунизирани.

Според New York Times Западна Вирджиния има 16-ият най-голям % на нови Covid случаи. Около 52% от общо 1,5 милиона поданици, които дават отговор на изискванията, са получили най-малко една доза, сподели губернаторът, само че добави, че към 40% от популацията към момента се колебае дали да се имунизира.

" Опитвам се да измисля метод, който в действителност да стимулира и тях, и нас, с цел да преодолеем пика ", добави той. Плащанията ще бъдат финансирани от пакет за облекчение на ковид, който влезе в действие в Съединени американски щати предишния месец. Губернаторът съобщи, че страната е " проверила това по всевъзможен метод ", с цел да подсигурява, че средствата могат законно да се употребяват за стимулиране на жителите.

Проучванията демонстрират, че младите  са по-склонни да се двоумят дали да се имунизират спрямо по-възрастните американци. Около 25% от възрастните в Съединени американски щати на възраст от 18 до 29 години споделят, че желаят да " изчакат и да видят ", преди да получат ваксина. Едва 7% от хората на възраст възраст над 65 години са с сходни настройки, сочи изследване на фондация Kaiser Family, извършено предишния месец. Всички в Съединени американски щати над 16 години към този момент могат да се имунизират. Сега малко над половината от всички възрастни в Съединени американски щати са получили най-малко една доза, оповестява Центърът за надзор на болесттите.

 
Индия пред колапс: милион инфектирани единствено за 4 дни
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР