Американски сенатори-демократи изпратиха писмо до американския президент Доналд Тръмп, в

...
Американски сенатори-демократи изпратиха писмо до американския президент Доналд Тръмп, в
Коментари Харесай

Американски сенатори: Тръмп да се откаже от Г-8

Американски сенатори-демократи изпратиха писмо до американския президент Доналд Тръмп, в което показаха несъгласието си с концепцията да се върне във формат Г-8 с присъединяване на Русия. Текстът на писмото е оповестен на уеб страницата на Сената за демократично малцинство на Конгреса на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.
" Пишем, с цел да изразим мощното си противоречие с възобновяване на [руския президент Владимир] Путин и Руската федерация [като член на] групата на седемте. Г-7 служи като стопански съвет на демокрациите, предопределен да предизвиква световната стопанска система в сходство с интернационалното право и общите полезности. Русия понастоящем няма нито демократични институции, нито стопански капацитет да се сплоти с Групата [седем] ", споделят създателите на писмото – видни водачи на Демократическата партия като Чък Шумер, Робер Менендес, Джак Рийд и Марк Уорнър.
Според сенаторите, Москва " не е подготвена да даде работлив принос в напъните на Г-7 ", а форматът на Г-8 не може да бъде възобновен, до момента в който " съветското държавно управление не предприеме забележими ограничения, с цел да покаже готовността си да работи отговорно както в страната, по този начин и в чужбина ". Заключението е, че Москва няма нито демократични институции, нито стопански капацитет, с цел да взе участие в Г-8.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на конференция след резултатите от срещата на върха на Г-7 в Биариц съобщи, че е податлив да търси обновяване на формата на Групата като Г-8 на индустриализираните сили с съветско присъединяване.
Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че завръщането във формат Г-8 не е самоцел за Русия, защото доста въпроси биха били по-ефективно позволени във формат Г-20. В същото време той напомни, че съветският президент Владимир Путин към този момент е споделил, че Москва не отхвърля да поддържа връзка с други страни в никакъв формат.
Г-7 е асоциация на стопански развити страни, която включва Обединеното кралство, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония. Във формата на " седморка " клубът съществува от 1976 до 1997 година. След присъединението на Русия тя стана известна като Г-8. През март 2014 година, вследствие на събитията в Украйна и произлизащата от това рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Европа с Русия, западните членове на асоциацията взеха решение да се върнат във формат " седем ", до момента в който президентът Барак Обама беше на власт във Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР