Американски сенатор нарече руското ръководство "фашистко" по време на изслушване

...
Американски сенатор нарече руското ръководство "фашистко" по време на изслушване
Коментари Харесай

Вашингтон: В Кремъл са фашисти

Американски сенатор назова съветското управление "фашистко " по време на чуване в Конгреса, съобщи Reuters.

Посолството на Русия в Съединени американски щати реагира остро, определяйки коментара на демократа Рон Уайдън като недопустим. "Адекватността напусна още един депутат във Вашингтон ", се споделя в съветското публично изказване във връзка изявлението на американския сенатор от щата Орегон на съвещание на комисията по разузнаването в горната камара на Конгреса, на което участваха представители на интернет колосите Фейсбук, Тwitter и Гугъл.

Посолството на Русия в Съединени американски щати предизвести, че "такива откровени провокации нанасят щета на така и така сложните руско-американски връзки ". При това чуванията "потвърдиха неналичието на доказателства за съветска държавна интервенция в американските президентски избори " предходната година, се акцентира в изказването.

Американски конгресмени разгласиха през вчерашния ден реклами във Фейсбук, показващи съветската кибернамеса в живота в Съединени американски щати през 2016 година за осуетяване на демократичните диспути и всяване на раздори по радикално разнообразни въпроси като имиграцията, контрола върху оръжията и политиката.

Социалната мрежа е идентифицирала и предала на Конгреса към 3000 материала, свързани с Русия. Рекламите, видени от огромен брой хора, са насърчавали, да вземем за пример, улични демонстрации против Доналд Тръмп и Хилари Клинтън и както поддръжката за, по този начин и опозицията против Бърни Сандърс, мюсюлманите, хомосексуалистите, чернокожите и придвижването за цивилен права.



Няколко десетки от тези материали бяха показани през двата дни на тежки и на моменти язвителни чувания на представители на интернет колосите в Конгреса. Представителите на фирмите трябваше да дават отговор на въпроси за какво не са създали повече, с цел да се борят против съветските дейности на техните уеб сайтове.

Много от рекламите са били деликатно ориентирани към съответни групи. Част от тях били учредени на същински вести, които обаче били показани по манипулативен метод.

Един материал от октомври предходната година, да вземем за пример, бил за същинска престрелка сред мъж и служители на реда в Бостън. Той обаче употребявал случая, с цел да нападне Хилари Клинтън като "основния хардлайнер против ченгетата " и да показа Доналд Тръмп като претендента, който може да "защити полицията от терористите ".

Част от обвързваните с Русия реклами след това били споделяни освен от елементарни американци, само че и от представители на предизборния щаб, а по-късно и на администрацията на президента Тръмп.

Специалният консултант Робърт Мълър и комисии на Конгреса проверяват дали Русия се е намесила на президентските избори в Съединени американски щати през ноември предходната година в поддръжка на Тръмп против Клинтън.
Според специалисти обаче не всички материали са имали да цел да повлияят на изборите.



Рекламите по предизвикващи разделяне въпроси като расовите връзки и притежанието на огнестрелни оръжия, в това число организирането на демонстрации на защитаващи противоположни ползи групи на близко разстояние, са "атакували политическата единодушие " на американците, с цел да ги накарат да се извърнат едни против други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР