Американски самолет, натоварен с военно оборудване и муниции, кацна в

...
Американски самолет, натоварен с военно оборудване и муниции, кацна в
Коментари Харесай

Американски самолет с военно оборудване и муниции кацна в Киев

Американски аероплан, претрупан с военно съоръжение и боеприпаси, кацна в Киев, предава Ройтерс. Това е третата пратка от пакета за сигурност на стойност 200 милиона $ за подсилване на Украйна в миг, в който тя се приготвя за допустима съветска атака.

" Партньорите ни усилват количеството военна помощ. И през днешния ден посрещаме третия аероплан от държавното управление на Съединените щати като част от тази помощ ", съобщи министърът на защитата Олексий Резников пред публицисти преди самолетът да се приземи.

Съединени американски щати са най-силният покровител на Украйна в опитите за предотвратяването на нова офанзива от страна на Русия, която е струпала войски покрай украинската граница. Москва отхвърля да възнамерява атака.

През предходната година Съединени американски щати са отделили повече от 650 милиона $ за подкрепяне на сигурността на Украйна. Общата стойност на американските помощи, откогато през 2014 година Русия анексира Кримския полуостров, възлиза на над 2,7 милиарда $.

Украйна е признателен адресат на помощта, макар че подлага на критика като " прибързано " частичното евакуиране на личен състав от посолствата на Съединени американски щати и други страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР