Американски мюсюлмани и някои активисти на Демократическата партия казват, че

...
Американски мюсюлмани и някои активисти на Демократическата партия казват, че
Коментари Харесай

Мюсюлмани в САЩ с ултиматум към Байдън: Без прекратяване на огъня - няма да гласуваме

Американски мюсюлмани и някои деятели на Демократическата партия споделят, че ще призоват и мобилизират милиони мюсюлмански гласоподаватели да откажат дарения и гласове за преизбирането на президента Джо Байдън през 2024 година, в случай че той не предприеме незабавни стъпки за обезпечаване на преустановяване на огъня в Газа.

Националният мюсюлмански либерален съвет, който включва водачи на Демократическата партия от мощно оспорвани щати, които евентуално ще решат изборите, като Мичиган, Охайо и Пенсилвания, прикани Байдън да употребява въздействието си в Израел, с цел да посредничи за преустановяване на огъня до 17:00 във вторник.

В отворено писмо, озаглавено " Ултиматум за преустановяване на огъня от 2023 година " , мюсюлманските водачи дадоха обещание да активизират мюсюлманските гласоподаватели да " откажат утвърждението, поддръжката или гласовете за всеки претендент, който утвърждава израелската атака против палестинския народ ".

" Безусловната поддръжка на вашата администрация, включваща финансиране и въоръжение, изигра забележителна роля в увековечаването на насилието, което предизвиква цивилни жертви, и подкопа доверието в гласоподавателите, които преди са вярвали във вас ", написа съветът.

Бившият представител на Съединени американски щати Кийт Елисън, основен прокурор на Минесота и първият мохамеданин, определен в Конгреса, и представителят Андре Карсън от Индиана са съпредседатели-учредители на организацията.

Писмото е последният знак за възходящ яд и отчаяние в арабските и мюсюлманските американски общности по отношение на неуспеха на Байдън да осъди офанзивите на Израел против линията Газа, което съгласно израелски публични лица е умъртвило 1400 души и взело 239 заложници.

Американските мюсюлмани в Минесота, където Байдън възнамерява да посети в сряда, предходната седмица издадоха сходен ултиматум за преустановяване на огъня с краен период във вторник на обяд. Те споделиха, че възнамеряват митинг в сряда, когато президентът посети техния щат.

Кампанията за преизбиране на Байдън не разяснява ултиматума.

Байдън беше хазаин на среща предишния четвъртък с шепа мюсюлмански водачи, сподели представител на Белия дом, добавяйки, че чиновници на администрацията не престават да се срещат с членове на арабската и мюсюлманска общественост, загрижени от метода, по който Байдън се оправя с рецесията.

Въпреки че се самоопределя като ционистки президент, Байдън е назначил повече арабски американци и мюсюлмани на политически постове от всеки предходник, както и първите двама мюсюлмански федерални съдии.
 Съединени американски щати поддържаха Нетаняху срещу преустановяване на огъня в Газа
Съединени американски щати поддържаха Нетаняху срещу преустановяване на огъня в Газа

Това би било капитулация пред " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР