Американски лекари разрушават много митове за мозъка на възрастен човек

...
Американски лекари разрушават много митове за мозъка на възрастен човек
Коментари Харесай

Учени: Мозъкът започва да работи с пълна сила след 60-годишна възраст

Американски лекари унищожават доста легенди за мозъка на възрастен човек над 60 години. Директорът на медицинския лицей в Университета “Джордж Вашингтон” твърди, че мозъкът на един възрастен човек е доста по-пластичен, в сравнение с нормално се счита.

На тази възраст взаимоотношението на дясното и лявото полукълбо на мозъка става хармонично, което уголемява нашите креативен благоприятни условия. Ето за какво измежду хората на възраст над 60 години можете да срещнете доста персони, които преди малко са почнали своята креативна активност.

Разбира се, мозъкът не работи толкоз бързо, колкото в младостта. Въпреки това той печели с еластичност. Ето за какво с възрастта ние взимаме верните решения и сме по-малко изложени на негативни страсти.

Върхът на интелектуалната интензивност на човек е към 70 години, когато мозъкът стартира да работи с цялостна мощ.

С течение на времето количеството миелин, вещество, което предизвиква бързото прекосяване на сигнала сред невроните, се усилва в мозъка. Поради това интелектуалните качества в късната възраст се усилват с 300% в съпоставяне със междинната.

А пикът на дейното произвеждане на това вещество е към 60-80-годишна възраст. Интересен е и фактът, че след 60 години човек може по едно и също време да употребява двете полукълба. Това ни разрешава да разгадаем доста по-сложни проблеми.

Професор Мончи Ури от Университета в Монреал смята, че мозъкът на един възрастен човек избира най-енергийно интензивния метод, като оставя всичко излишно и употребява единствено верните благоприятни условия за решение на казуса. Беше извършено изследване, в което вземат участие разнообразни възрастови групи. При прекосяването на тестванията младежите бяха комплицирани, а тези над 60 година взеха верните решения.

Сега дано разгледаме особеностите на работа на мозъка на възраст от 60-80 години. Те са в действителност впечатляващи.

Невроните на мозъка не умират. Между тях просто се губят връзки, в случай че човек не се занимава с умствена работа.

След 60-годишна възраст човек по време на вземането на решения употребява освен едно полукълбо както младежите, само че и двете.

При здравословен метод на живот, изпълнен с умствена активност, интелектуалните качества не понижават с възрастта, а се усилват, достигайки връх към 80, а от време на време даже и 90 години.
Така че не се опасявайте от старостта. И постоянно се развивайте интелектуално, с цел да работи мозъкът с цялостна мощ, и се интересувайте от живота!

Подготви Паулина БОЯНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР