Американски командири, планиращи изтеглянето на американски войски от Сирия, препоръчват

...
Американски командири, планиращи изтеглянето на американски войски от Сирия, препоръчват
Коментари Харесай

Пентагона иска кюрдите да са въоръжени

Американски командири, планиращи изтеглянето на американски войски от Сирия, предлагат кюрдските бойци, борещи се с Ислямска страна, да могат да запазят оръжията си, доставени от Съединени американски щати, споделиха пред Ройтерс четирима американски служители. Тяхното мнение евентуално ще разгневи съдружника на НАТО Турция.

Трима от длъжностните лица, говорещи при изискване за анонимност, споделиха, че рекомендациите са част от разискванията на проектоплан на военните от Съединени американски щати. Не е ясно какво в последна сметка ще предложи Пентагонът на Белия дом.

В Пентагона полемиките към момента са на ранен стадий и към момента не е взето решение. След това проектът ще бъде показан в Белия дом през идващите дни, когато американският президент Доналд Тръмп вземе дефинитивно решение.

Пентагонът съобщи, че би било " неуместно " и прибързано да се разяснява какво ще се случи с оръжията.

" Планирането продължава и се концентрира върху осъществяването на следено евакуиране на сили, като се вземат всички вероятни ограничения, с цел да се подсигурява сигурността на нашите войски ", съобщи командирът Шон Робъртсън, представител на Пентагона. Белият дом не разяснява.

Тръмп предходната седмица ненадейно подреди цялостно евакуиране на американските войски от Сирия, като провокира необятна рецензия и провокира оставката на министъра на защитата Джим Матис.

Официалните представители на Съединени американски щати обявиха, че решението на Тръмп е разстроило американските командири, които преглеждат неговото решение като изменничество към кюрдската милиция, която се бори против Ислямска страна в Сирия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР