Американски федерален апелативен съд вчера постанови, че правителството на САЩ

...
Американски федерален апелативен съд вчера постанови, че правителството на САЩ
Коментари Харесай

Съд в САЩ позволи да се експулсират непридружени деца мигранти

Американски федерален апелативен съд през вчерашния ден постанови, че държавното управление на Съединени американски щати може да възобнови изгонването на деца имигранти, минали границата с Мексико, без да съпроводени от родител, съобщи Асошиейтед прес.
Апелативният съд в окръг Колумбия разрешава на администрацията на президента Джо Байдън да продължи започнатото от Доналд Тръмп експулсиране по силата на политиката в полза на публичното здраве в изискванията на пандемия от COVID-19.
Съдът се произнесе по искане на администрацията на Тръмп, малко откакто федерален арбитър беше забранил тази процедура.
И тримата апелативни съдии са били номинирани от Тръмп.
Републиканската администрация на Тръмп стартира да експулсира малолетни мигранти още при започване на пандемията с претекст, че прекосяването на границите би трябвало да бъде лимитирано предвид на болестта.
През последните три месеца на 2020 година граничните управляващи са експулсирали над 180 000 души.
През първите дни от мандата на Байдън имиграционните служби продължиха да експулсират доста от хората, минали границата - пълнолетни, родители с деца и непридружени деца.
Смята се, че преди произнасянето на федералния съд от Съединени американски щати наложително са били изведени минимум 8 800 деца. Някои от децата са били 9-годишни.
Много деца, в това число бебета с родители, са били арестувани в хотели в гранични региони, преди да бъдат качени на полети за депортиране.
Юристът на Американския съюз за цивилен свободи сподели във връзка апелативното решение, че това е "временен крах ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР