Американски боен кораб и два израелски търговски кораба бяха атакувани

...
Американски боен кораб и два израелски търговски кораба бяха атакувани
Коментари Харесай

Два израелски търговски кораба и един американски боен кораб бяха атакувани в Червено море

Американски военен транспортен съд и два израелски търговски кораба бяха атакувани през днешния ден в Червено море, заяви Пентагонът, представен от Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че нападенията бележат нова фаза в ескалацията на напрежението в Близкия изток след поредност от офанзиви, свързани с войната сред Израел и " Хамас ".

" Запознати сме със известията за офанзиви против ескадрения миноносец " Карни " и търговски кораби в Червено море и ще предоставим повече информацията, когато обстановката се обясни ", уточни Пентагонът.

Няколко източника от региона на морската сигурност, в това число английската компания по морска сигурност " Амбрей ", оповестиха малко по-рано през днешния ден, че два контейнеровоза са били атакувани с дронове в Червено море и са понесли вреди, показва Ройтерс.

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси оповестиха по-късно през днешния ден, че са атакували два израелски кораба край южните крайбрежия на Йемен, като прибавиха, че " израелските " кораби са станали цел на нападенията поради войната в Газа, отбелязва Франс прес.

В изказване на представителя на хусите Яхия Сариа в обществените мрежи се оповестява, че те са направили " интервенция против два израелски кораба в региона на пролива Баб ел Мандеб " - стратегически воден път, свързващ Червено море с Аденския залив, като първият транспортен съд е бил нападнат с " противокорабна ракета, а вторият - с дрон ".

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР