Американската верига кафенета Старбъкс обяви вчера разочароващи финансови резултати за

...
Американската верига кафенета Старбъкс обяви вчера разочароващи финансови резултати за
Коментари Харесай

"Старбъкс" обяви разочароващи финансови резултати за тримесечието

Американската верига кафенета " Старбъкс " разгласи през вчерашния ден разочароващи финансови резултати за тримесечието, завършило на 1 октомври, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Ръстът в продажбите е от едвам 2%, при предстоящи 3.3 на 100 от анализаторите на Уолстрийт.

Печалбата за тримесечието е 788.5 милиона щатски $, като за същия интервал на предходната година тя е била 801 милиона, а общите доходи са в размер на 5.7 милиарда - със 100 милиона по-малко от прогнозите на анализатори.

Според " Ройтерс " слабите резултати на компанията се дължат, от една страна, на поредицата урагани, които тази година засегнаха Съединени американски щати, а от друга - от мощната конкуренция на противници, вариращи от бутиковите кафенета " Интелидженсия " до предлагащите по-евтини артикули вериги като " Макдоналдс ".

" Старбъкс " разгласи, че ще продаде марката чайове " Тазо ", която купи преди 18 години за сумата от 8.1 милиона $, на компанията за потребителски артикули " Юниливър " за 384 милиона $. Тази зима банка " Джей Пи Могран Чейс " ще стартира да издава кредитни карти, брандирани с логото на " Старбъкс ", чиито притежатели ще печелят награди от веригата кафенета, когато пазарят с нея.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР