Американската централна банка гарантира, че всички клиенти на калифорнийската банка

...
Американската централна банка гарантира, че всички клиенти на калифорнийската банка
Коментари Харесай

Фед влага 25 млрд. долара след фалита на SVB, за да избегне паника в банковия сектор

Американската централна банка подсигурява, че всички клиенти на калифорнийската банка Silicon Valley Bank  ще могат да намерят своите средства, даже и над 250 000 $.

Решението на американските обществени управляващи за отбягване на финансова суматоха е: всички клиенти на банката ще имат обезпечени депозити, в това число и оттатък лимитът от 250 000 $. Преди всичко Федералният запас (Фед), американската централна банка, ще сътвори кредитна линия от 25 милиарда $, с цел да направи допустимо финансирането на институциите, които биха могли да бъдат обект на банкова суматоха, разяснява le monde.

" Фед ще даде спомагателни средства, с цел да разреши на банките да посрещнат потребностите на всички свои инвеститори, изясни централната банка в прессъобщение. Това деяние ще ускори способността на банковата система да пази депозитите и да подсигурява непрекъснатото предложение на пари и заеми за стопанската система, считат от ФЕД. Всичко стартира с  която е профилирана в рисков капитал. 16-ата по величина американска банка неразумно е вложила парите на своите клиенти в дълготрайни държавни облигации на Съединени американски щати. Зад това видимо положително ръководство стои безконтролно ръководство, което не осъзнава риска. Всъщност тази политика беше извършена в разгара на Covid-19.
 Фалит на американска банка заплашва английския софтуерен бранш
Фалит на американска банка заплашва английския софтуерен бранш

Предупреждение от Лондон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР