Американската технологична компания Apple направи рядък ход, като сви прогнозата

...
Американската технологична компания Apple направи рядък ход, като сви прогнозата
Коментари Харесай

Търговската война удря по приходите на Apple

Американската софтуерна компания Apple направи необичаен ход, като сви прогнозата за тримесечните си доходи от продажби, а основният изпълнителен шеф Тим Кук упрекна за това забавянето на продажбите на iPhone в Китай, чиято стопанска система е под напън от несигурностите към комерсиалните разногласия сред Вашингтон и Пекин, предава Ройтерс.

Новините изпратиха цената на акциите на Apple на алена територия по време на следборсовата търговия на фона на спадовете в цените на книжата на азиатските снабдители и на разпродажбите на международните пазари.

Понижаването на приходите за таман завършилото тримесечие акцентира по какъв начин едно икономическо закъснение в Китай се отразява отрицателно на фирмите и водачите в Пекин и принуждава мнозина да поправят проектите си по отношение на пазара.

" Въпреки че чакахме някои провокации на основни разрастващи се пазари, не преценихме силата на икономическото разтърсване, най-много в Китай, Тайван, Макао ", разяснява в писмо до вложителите Тим Кук.

Apple е в недобра позиция в Китай, основен пазар за продажбите и място, на което създава редица паметни устройства, които продава по целия свят, откакто основният финансов шеф на локалния й съперник Huawei беше задържан в Канада.

След ареста предишния месец, който беше по искане на Съединени американски щати, имаше спорадични данни че китайските консуматори се отдръпват от продуктите на Apple. Но още преди този момент Huawei разширяваше пазарния си дял за сметка на Apple.

Пред CNBC Кук разяснява, че продуктите на Apple не са станали цел на китайското държавно управление, въпреки че някои консуматори може да са решили да не купуват iPhone или други устройства на Apple, защото това е американски бранд.

" Далеч по-големият проблем е забавянето на китайската стопанска система и комерсиалното напрежение, което оказва по-силен напън ", разяснява Кук.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР