Американската разузнавателна общност развенча конспиративната теория, според която коронавирусът е

...
Американската разузнавателна общност развенча конспиративната теория, според която коронавирусът е
Коментари Харесай

Американското разузнаване: COVID-19 не е създаден изкуствено

Американската разследваща общественост развенча тайната доктрина, съгласно която коронавирусът е биологично оръжие, заявявайки че той „ не е създаден от индивида или е генетично модифициран “, макар че към момента се изследва произхода на вируса.

От службата на началника на националното разузнаване обявиха, че организациите изследват дали епидемията е почнала от контакт с животни или е резултат от лабораторен случай.

По-късно президентът Доналд Тръмп съобщи, че е видял доказателства, че вирусът е излязъл от китайска лаборатория.

Китай отхвърли теорията и разкритикува реакцията на Съединени американски щати за COVID-19.

Американското разузнаване удостовери в четвъртък, че е според с “широкия теоретичен консенсус ” по отношение на естествения генезис на ковид.

“[Разузнавателната общност] ще продължи прецизно да изследва постъпващата информация, с цел да дефинира дали епидемията е почнала посредством контакт със инфектирани животни или е резултат от случай в лаборатория в Ухан ”.

Това изказване е първият явен отговор на американските организации, развенчали теориите за интрига – както от Съединени американски щати, по този начин и от Китай – за вируса като хипотетично биологично оръжие.

Вестник „ Ню Йорк Таймс ” заяви, че висши чиновници на Белия дом са поискали американската разследваща общественост да изследва дали вирусът идва от изследователска лаборатория в Ухан.

Разузнавателните организации също са натоварени с задачата да дефинират дали Китай и СЗО са задържали информация за вируса, налична по-рано, споделиха неназовани чиновници пред NBC News. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР