Американската отбранителна компания Raytheon ще помогне на космическите сили на

...
Американската отбранителна компания Raytheon ще помогне на космическите сили на
Коментари Харесай

Raytheon подготвя извеждането на седем специализирани сателита за проследяване на хиперзвукови ракети

Американската отбранителна компания Raytheon ще помогне на галактическите сили на Съединени американски щати да разработят нова система за следене на хиперзвуковите ракети. Компанията към този момент е получила четвърт милиард $ за създаването на профилираните спътници.

Организацията Proliferated Warfighter Space Architecture има намерение да задейства стотици спътници, които да наблюдават изстрелването на всевъзможни хиперзвукови ракети. Първата партида е планувана за изстрелване и извеждане в орбита още в края на този месец.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати към този момент употребяват шпионски самолети и дронове за следене на въздушните цели. В бъдеще те ще бъдат сменени от спътници, ситуирани в ниска околоземна орбита.

Агенцията за галактическо развиване (SDA) е подписала контракт с Raytheon за създаването на седем галактически апарата за следене на ракети. Стойността на договорката е 250 млн. $, само че целият план се прави оценка на 3,2 милиарда $, като осъществяването му е планувано за фискалната 2024-2027 година

Със спътниците на Raytheon общият брой на този тип галактическите апарати ще нарасне на 35. В плана вземат участие също Northrop Grumman и L3Harris. През месец юли 2022 година организацията подписа контракт за производството на 28 сходни спътника (по 14 броя). Освен това Northrop Grumman и L3Harris получиха надлежно 617 млн. $ и 700 млн. $ за построяването на галактическите апарати, които ще бъдат въведени в употреба през 2025 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР