Американската космическа агенция НАСА и американската компания СпейсЕкс насрочиха своите

...
Американската космическа агенция НАСА и американската компания СпейсЕкс насрочиха своите
Коментари Харесай

СпейсЕкс и НАСА насрочиха своите полети до Луната за ноември

Американската галактическа организация НАСА и американската компания СпейсЕкс насрочиха своите полети до Луната за ноември и в случай че всичко мине наред, ракетите “Фалкън 9 ” и “Спейс Лонч Систъм ” могат да излетят на лунните си задачи напълно скоро една след друга.

На 12-ти октомври НАСА удостовери, че “Спейс Лонч Систъм ” ще бъде изкарана на стартовата площадка на 4-ти ноември. Стига да няма непредвидени изненади, изстрелването ще бъде извършено на 14-ти ноември в 20:07 ч. българско време. Задачите на задачата си остават същите: корабът “Орион ” би трябвало да обиколи Луната, преди да се завърне на Земята.

СпейсЕкс от своя страна би трябвало да изпрати към Луната задачата “ХАКУТО-Р М1 ”, издигната от японския стартъп АйСпейс, в интервала сред 9-ти и 15-ти ноември. НАСА, апропо, е сключила контракт с АйСпейс за основаването на спускаем уред в Щатите за потребностите на организацията в по-далечно бъдеще, само че идното изстрелване е напълно частна самодейност. “ХАКУТО-Р М1 ” тежи 1 050 кг и ще би трябвало да достави на Луната към 30 кг научни принадлежности. На борда на апарата пътува и луноходът “Рашид ” на Обединените арабски емирства. Също по този начин европейската компания АрианаГруп е основала горивните и двигателните системи на задачата, а спускаемият уред е напълно съединен и интегриран в Германия. Това е същинска интернационална роботизирана експедиция!

Сега остава да забележим дали СпейсЕкс или НАСА, или … може би и двете организации ще проведат полети до Луната през ноември

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР