Американската корпорация Amazon затвори сделката по придобиване на Metro-Goldwyn-Mayer -

...
Американската корпорация Amazon затвори сделката по придобиване на Metro-Goldwyn-Mayer -
Коментари Харесай

Amazon придоби Metro-Goldwyn-Mayer за 8.5 млрд. долара

Американската корпорация Amazon затвори договорката по придобиване на Metro-Goldwyn-Mayer - безспорният водач в холивудската киноиндустрия, за 8.5 милиарда $. Това заяви организация Bloomberg.

По нейна информация, сливането е станало допустимо откакто във вторник антимонополният регулатор на Европейски Съюз отсече, че договорката не основава проблем с конкуренцията в страните на Евросъюза. Според Блумбърг, бъдещото съглашение може да бъде оспорено от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, в случай че болшинството от членовете й гласоподава за подаване на правосъден иск.

Новата покупка, която стана най-голямата за последните пет години, ще разреши на Amazon по-ефективно да се конкурира с такива компании за стрийминг услуги, като Netflix и Disney+. Така, да вземем за пример, Amazon ще получи правата върху " Джеймс Бонд " - франчайзът, който е проработил към 7 милиарда $  при отдаването му чартърен в целия свят.

От 2005 година притежател на Metro-Goldwyn-Mayer е „ Сони Пикчърс Ентъртейнмънт “. С това американска компания, занимаваща се основно с произвеждане и разпространяване на филми и телевизионни сериали, стана в действителност спътник на американското кино студио „ Кълъмбия Пикчърс “, „ перлата “ в короната на Sony Corporation - японска транснационална корпорация, която работи в областта на електрониката и медиите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР