Американската консултантска агенция J.D. Power публикува ежегодния си рейтинг за

...
Американската консултантска агенция J.D. Power публикува ежегодния си рейтинг за
Коментари Харесай

Корейската офанзива изведе нов лидер в класация за надеждност

Американската консултантска организация J.D. Power разгласява годишния си рейтинг за надеждност. Той се сформира на база анкета със 100 притежателя на коли от всяка марка (32 марки попадат в рейтинга), стартирани на пазара през 2019 година

Оказва че, че единствено за година обстановката в рейтинга е радикално изменена. В дъното на класацията са Volvo, Ram и Land Rover, до момента в който отличниците са Kia, Buick и Hyundai. Четвъртото място е за Genesis, който е и пръв измежду първокласните марки. Доста забавен е фактът, че Lexus, който е първенец в тази ранглиста 9 пъти през последните 11 години, в този момент пада едвам до шестата позиция – едно място по-ниско от Toyota.

Проучването, негово 33-то издание, е променено по този начин, че да включва всички функционалности и технологии, налични в колите. То покрива 184 характерни проблематични зони в девет съществени категории: климатична система, системи за подкрепяне на лидера (ново за 2022 г.), преживяване зад кормилото, екстериор, функции/контрол/дисплеи, инфоразвлекателна система, интериор, задвижване и седалки.

В последна сметка специалистите на J.D. Power класират марките съгласно броя на проблемите, с които са се сблъскали притежателите в продължение на 3 години от употребата на автомобила. Под внимание се взимат както съществени проблеми, по този начин и дребни недостатъци.

Любопитно е да се регистрира, че всеобщите марки имат приблизително по 190 казуса на 100 автомобила, което е с 14 по-малко по отношение на първокласните марки (204 казуса на 100 автомобила), само че това би могло да се отдаде на множеството електроника.

Всичко за класацията може да прочетете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР