Американската компания Bell Helicopter представи проект на конвертоплан трето поколение,

...
Американската компания Bell Helicopter представи проект на конвертоплан трето поколение,
Коментари Харесай

Създават конвертоплан от трето поколение [ВИДЕО]

Американската компания Bell Helicopter показа план на конвертоплан трето потомство, наименуван Bell V-280 Valor. С новия план компанията има намерение да взе участие в търга за основаването на междинен многоцелеви хеликоптер за американската войска или конвертоплан, който след към 20 години ще размени остарелите UH-60 Black Hawk. Летящ първообраз на машината би трябвало да бъде подготвен през 2017 година

По какви признаци Bell Helicopter разделя конвертопланите на генерации, не е ясно. В момента единственият серийно произвеждаща се машина от този вид е V-22 Osprey. Вероятно тях компанията отнася към второ потомство. Възможно е първото потомство конвертоплани на Bell Helicopter да са XV-3 и XV-15, създадена от компанията през 50-те и 70-те години на ХХ век. В момента компанията дружно с италианския AgustaWestland основава конвертоплана AW609, предопределен за гражданския пазар.

V-280 Valor ще може летят при крейсерска скорост от 518,6 километра в час, и военен радиус в диапазона 926-1481 километра. Конструктивните характерности плануват неподвижни мотори, при преход към режим на аероплан се завъртат единствено пропелерите. Този дизайн ще улесни качването и слизането на бойци, както и ще се усили ъгъла на офанзива на картечниците, инсталирани във вратите. Друга специфичност на устройството е солидна V-образна опашка, която разрешава постоянен полет в аероплан режим.

Bell Helicopter е въвела две съществени версии на перспективното летателно средство: транспортна и ударна. Първата е предопределена да транспортира до 11 души за десант или разнообразни товари. Радиусът на полета на машината ще бъде 463 километра. Ударната версия се предлага на пазара като подмяна на бойните хеликоптери AH-64 Apache.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР