Американската икономика ще получи значителен тласък тази година благодарение на

...
Американската икономика ще получи значителен тласък тази година благодарение на
Коментари Харесай

Тейлър Суифт, Бионсе и Барбенхаймер могат да вдигнат американската икономика с 8,5 млрд. долара

Американската стопанска система ще получи забележителен подтик тази година с помощта на триумфа на някои от най-големите имена в развлекателната промишленост, измежду които Тейлър Суифт и Бионсе.

Според данни на " Bloomberg Economics " концертите от турнетата на двете звезди могат да прибавят към 5,4 милиарда $ към брутния вътрешен артикул (БВП) на страната. Преди седмици Суифт приключи първия кръг от турнето си " Eras " в Съединени американски щати, като и предстоят участия в Латинска Америка, Австралия и Европа.

Поп изпълнителката направи възторг с извънредно което е напът да я трансформира в милиардер. Посетителите на нейните концерти помогнаха да се усилят приходите за хотелите

В същото Бионсе сега организира концерти част от турнето ѝ " Renaissance ", които оказват сходен резултат.

Друг подтик на стопанската система на Съединени американски щати ще дадат и филмите " Барби " и " Опенхаймер ", които се обрисува да вкарат 3,1 милиарда $ от потребителските разноски и износа от продажбата на билети в чужбина.

Общата сума от 8,5 милиарда $ е даже по-голяма спрямо Брутният вътрешен продукт на към 35 страни като Черна гора и Барбадос.

Икономистите на " Bloomberg " Анна Уонг и Елиза Уингър обаче предизвестяват, че холивудският подтик за стопанската система може да е временен.

Нито Бионсе, нито Суифт имат планувани концерти в Съединени американски щати през последното тримесечие на годината, а икономистите дефинират триумфа на " Барбенхаймер " като рядко събитие.

" Голяма част от тази мощ се дължи на краткотрайни фактори. Тези фактори основават мираж за стабилно ползване, до момента в който в реалност то се изчерпва ", се споделя в техния разбор.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР