Американската финтех компания Robinhood Markets Inc., чиято платформа за търговия

...
Американската финтех компания Robinhood Markets Inc., чиято платформа за търговия
Коментари Харесай

Robinhood може да дебютира на борсата още през март

Американската финтех компания Robinhood Markets Inc., чиято платформа за търговия на акции бе в основата на раздрусалата финансовите пазари сага към компанията Gamestop, възнамерява да реализира първичното си обществено предложение (IPO) още през март, съобщи Блумбърг, базирайки се на осведомени източници.

През последната седмица компанията е провела диалози със застрахователи за дебют на борсата в границите на идващите няколко седмици, споделят източниците. По думите им още не е взето дефинитивно решение за това, по кое време тъкмо ще се реализира IPO-то.

Robinhood, която получи оценка от 11,7 милиарда $ след последния си кръг на финансиране за предходната година, набра финансиране и през тази година, което ще бъде конвертирано в личен капитал при първичното обществено предложение.

Приложението за търговия с акции на компанията избухна в известност по време на пандемията, защото младежите, които бяха принудени да си останат у дома, се насочиха към платформите за търговия за да изкарат спомагателни пари.

В началото на месеца компанията, която възнамерява първично обществено предложение най-малко от предходната година, събра 3,4 милиарда $ най-вече от досегашните си вложители, с цел да разполага с повече кеш, с които да може да осчетоводява бързо огромния размер покупко-продажби в клиринговите къщи.

Robinhood стана обект на остри рецензии от страна на консуматори и даже политици, откакто краткотрайно приключи търговията с акции на GameStop и няколко други компании по време на пиковият интерес към книжата.

В петък Robinhood Financial съобщи, че води договаряния с Регулаторния орган на финансовата промишленост (FINRA) за споразумяване на следствие, обвързвано с спиранията на приложението от март 2020 година и търговията с варианти. Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC) и FINRA преглеждат по какъв начин компанията демонстрира на клиентите си техните средства и покупателна дарба, както и процесите по утвърждение на търговия с варианти.

Компанията обмисля дали да продаде част от акциите си по време на борсовия дебют непосредствено на своите консуматори. Подобрен ход би бил изумителен, защото вложителите на дребно нормално не могат да купуват акции по време на първично обществено предложение. Вместо това те нормално получават опция да влагат в акциите в първия ден на търговия, което постоянно води до внезапно повишаване на цената на книжата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР