Американската фармацевтична компания Pfizer (Пфайзер) ще достави на бедните страни

...
Американската фармацевтична компания Pfizer (Пфайзер) ще достави на бедните страни
Коментари Харесай

Пфайзер ще достави 2 милиарда ваксини на бедните страни

Американската фармацевтична компания Pfizer (Пфайзер) ще достави на бедните страни гратис и на понижена цена 2 милиарда дози ваксини против COVID-19 за 18 месеца. Това разгласи по време на Глобалната здравна среща в петък ръководителят и основен изпълнителен шеф на компанията Алберт Бурла, предава TACC.

Той посочи, че 1 милиард дози ще бъдат разпределени до края на тази година. „ Равномерното систематизиране постоянно е било нашата пътеводна светлина, ние имаме вяра, че би трябвало да създадем налична нашата ваксина, създадена с колегата ни BioNTech. Следователно, ще разпределим 2 милиарда дози през идващите 18 месеца в бедните страни с ниски приходи “, съобщи Бурла, съобщи организация " Фокус ".

След него се изрекоха ръководителите на други два фармацевтични концерна - Moderna и Jenssen (Johnson & Johnson), ангажирани с производството на ваксини против ковид. Те също по този начин приказваха за своите разработки и старания за обезпечаване на ваксини за популацията в бедните страни. По-специално, Moderna също е подготвена да популяризира до 1 милиард дози от своя препарат.

По време на видеоконференция Бил Гейтс, създател на благотворителна фондация, означи, че до момента 80% от първите милиарди дози, които са разполагаем, са били разпределени измежду хората в богатите страни. Малко над 1% попаднаха в бедните страни. „ Трябва да осигурим заслужено систематизиране и съм удовлетворен, че страните от Г-20 и Г-7 поемат политическа отговорност по този въпрос “, сподели Гейтс. Той предизвести, че някои страни не престават да изпитват пикове на инфекции и до момента в който това продължава, „ доста хора ще продължат да умират “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР