Американската фармацевтична компания Moderna обяви, че ваксината й срещу COVID-19

...
Американската фармацевтична компания Moderna обяви, че ваксината й срещу COVID-19
Коментари Харесай

Ваксината на Moderna има над 90% ефективност шест месеца след втората доза

Американската фармацевтична компания Moderna разгласи, че имунизацията й против COVID-19 дава мощна отбрана против ковид и шест месеца след слагане на втората доза, показвайки успеваемост от над 90%. Същевременно с това препаратът е над 95% ефикасен при предотвратяването на тежки случаи на ковид, съобщи Ройтерс.

Компанията също по този начин отбелязва, че е почнала да тества нови версии на имунизацията, ориентирани към варианата на ковид B.1.351 засечен първо в Южна Африка

Базираната в Кеймбридж, Масачузетс компания съобщи, че е доставила към 132 млн. ваксини в международен мащаб, от които 117 млн. дози в Съединени американски щати. Тя посочи, че е на път да обезпечи 300 млн. дози в Съединени американски щати до края на юли. Ваксината и се употребява в над 40 страни по света.

Новите данни доближават Moderna към подаване на молба за цялостно утвърждение на имунизацията в Съединени американски щати. След като такова бъде получено, компанията ще може да пласира имунизациите директно пред потребителите и да ги продава на частни лица и компании в Съединени американски щати.

В момента препаратът се ползва с позволение за незабавна приложимост от Агенцията за надзор на храните и медикаментите за лица на 18 и повече години. Това позволение може да бъде оттеглено във всеки един миг.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР