Американската фармацевтична група Pfizer посочи, че очаква през 2021 г.

...
Американската фармацевтична група Pfizer посочи, че очаква през 2021 г.
Коментари Харесай

Pfizer очаква да продаде 1,6 млрд. дози от covid-ваксината си тази година

Американската фармацевтична група Pfizer уточни, че чака през 2021 година да продаде 1,6 милиарда дози от своята ваксина против COVID-19, създадена в съдействие с BioNTech, за към 26 милиарда $ - доста повече от плануваното, съобщи Франс прес.

В края на февруари сдружението реши, че може да осъществя тази година дози от препарата за към 15 милиарда $. Оттогава компанията подписа нови контракти за 2021 година, по-специлно с Европейската комисия. Tя заяви, че е сключила с Канада и Израел съглашения за доставки на ваксина след 2021 година Pfizer посочи в официално съобщение, че " сега договаря за възможни контракти от този жанр с доста други страни ".

Към 3 май групата към този момент е разпратила близо 430 милиона дози ваксина в 91 страни и територии по света. Високото търсене на водещия й артикул - един от най-големите " шлагери " в историята на фармацевтиката, е причина тя внезапно да усили прогнозите си за годишните продажби, разяснява Агенция Франс Прес.

Общият й оборот за 2021 година наподобява ще е сред 70,5 и 72,5 милиарда $ против 59,4 - 61,4 милиарда съгласно предходните оценки. През първото тримесечие компанията към този момент е продала ваксини за 3,5 милиарда $, предава Българска телеграфна агенция. 

Освен препарата против COVID-19 са напреднали и другите действия на Pfizer - тук оборотът е повишен с 8 на 100. Като се включи и имунизацията, приходите на лабораторията са скочили с 45% - на 14,6 милиарда $, до момента в който анализаторите предвидиха едвам 13,6 милиарда.

Така чистата й облага се е вдигнала с 45 на 100 и възлиза на 4,9 милиарда $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР