Американската драма Земя на номади е големият победител на наградите

...
Американската драма Земя на номади е големият победител на наградите
Коментари Харесай

Раздадоха британските награди БАФТА за филмово и телевизионно изкуство

Американската драма „ Земя на номади ” е огромният победител на премиите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство. Във кино лентата, отдаден и на последствията от икономическата криза, вдовица трансформира автомобила си в преносим дом и поема разнообразни сезонни работни места в Съединените щати. 

Лентата завоюва 4 наградата, в това число за най-хубав филм, най-хубава актриса в основна роля за Франсис Макдорманд , най-хубава постановка за родената в Китай Клои Жао . Тя стана втората жена и първата цветнокожа, получила тази премия:

„ Бихме желали да посветим тази премия на номадската общественост, която по този начин обилно ни приветства в живота си. ”

83-годишният Антъни Хопкинс завоюва премията за най-хубав артист в основна роля за „ Бащата ” , където влиза в ролята на мъж с деменция:
„ Беше елементарно, тъй като не трябваше да се върша на остарял, тъй като съм си остарял. Да получа премия е отлично, тъй като съм в стадий от живота си, в който не чаках да се случи. Дори съм се питал дали бих имал опцията да работя още веднъж. А това е призрачен сън за един артист. ”

Актрисата от Южна Корея Юн Юх-джунг завоюва в категорията за поддържаща актриса за осъществяването си на бабата в драмата „ Минари ” , разказваща историята на семейство корейски имигранти в търсене на американската фантазия през 80-те години на предишния век. В тази категория беше номинирана и българката Мария Бакалова за присъединяване си в комедията „ Борат 2 ”

За най-хубаво мъжко поддържащо осъществяване беше отличен Даниел Калуя за превъплъщението си в деятеля Фред Хемптън, ръководител на партията на Черните пантери в Илинойс, и неговото съдбовно изменничество от страна на информатора от ФБР Уилям О`Нийл в лентата „ Юда и черния избавител ” .

Филмът за отмъщението „ Момиче с капацитет ” беше отличен с премиите за най-хубав английски филм и автентичен сюжет за Емералд Фенъл :
„ Заснехме го за 23 дни. Всички, които участваха, работеха с обич и не сме и мечтали, че ще стигнем до тук. Невероятно е! ”

Най-добър чуждоезичен филм стана датският „ Още по едно ” на Томас Винтерберг , в който сюжетът се върти към опитите с алкохола:
„ Попитах Мадс Микелсен още през 2013-а година, както и други артисти, които одобрявам, дали мога да напиша функции особено за тях. Те се съгласиха и харесаха тематиката, усещаха я близка. И даже фактът, че тогава към момента нямаше история, поеха на това премеждие с мен. ”

Бившият член на момчешката група One Direction Лиъм Пейн откри шоуто с осъществяване на песента си с Алесо Midnight.

Сред музикалните осъществявания на вечерта беше и на номинираната за музикалните награди БРИТ - Селест , която показа една от трите нейни истински песни към кино лентата „ Процесът против Чикаго  7 ” – Hear My Voice, за която е наминирана за премия „ Оскар ”.

Церемонията се организира във виртуален формат в границите на два дни, като множеството от номинираните се включваха по видеовръзка. Половината от номинираните в категориите за артисти бяха цветнокожи, след миналогодишното неодобрение, подбудено от листата с кандидатите, всички от които бяха от бялата раса.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР