Американската джаз певица Нанси Уилсън издава повече от седемдесет албума,

...
Американската джаз певица Нанси Уилсън издава повече от седемдесет албума,
Коментари Харесай

Нанси Уилсън - момичето с медения глас

Американската джаз певица Нанси Уилсън издава повече от седемдесет албума, спечелила е три награди " Грами " и е оповестена за „ съвършената “ певица на блус, джаз и R & B музика. Но истината е, че джазът е най-силната й страна.
Родена на 20 февруари 1937 година Нанси Уилсън е първото от общо шест деца, родени от Лилиан Райън и Олден Уилсън в Охайо. Баща й обичал да купува плочи с настояща за времето си музика. Така още от детството си Нанси Уилсън слуша осъществявания на Били Екстийн, Нат Кинг Коул, Дайна Уошингътн и Джими Скот с Биг бенда на Лионел Хамптън.
Като малко дете американката обича да пее в църковни хорове, да имитира артистите и да прави домашни сценки в къщата на баба си по време на летните ваканции. На четиригодишна възраст тя към този момент е знаела, че желае да става певица. На 15 години, до момента в който е била студентка в гимназията, Нанси Уилсън печели конкурс за гении, спонсориран от локалната телевизия. Наградата е да пее в двуседмично телевизионно шоу Skyline Melodies. Това събитие й отваря вратите в музикалната промишленост.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР