Американската данъчна служба (IRS) не е успяла да събере повече

...
Американската данъчна служба (IRS) не е успяла да събере повече
Коментари Харесай

Богатите американци спестиха 2,4 млр. долара неплатени данъци

Американската данъчна работа (IRS) не е съумяла да събере повече от 2,4 милиарда $ от богатите данъкоплатци, които имат отговорности към федералното държавно управление, сочат данни на Министерството на финансите на Съединени американски щати, съобщи Блумбърг.

Одиторите са съумели да върнат единствено към 39% от над 4-те милиарда $ неплатени налози, които се дължат от група богати американци със междинен годишен приход от близо 1,6 млн. $, излиза наяве от отчет за работата на IRS.

Изводите от отчета демонстрират, че данъчната работа би трябвало да сложи по-голям акцент върху приходите на данъкоплатците, когато взема решение дали да стартира одит, отбелязва основният данъчен контрольор на финансовото министерство.

„ Вместо това тя дава приоритет на други фактори, в това число на доларовия размер на дължимото. Предвид лимитираните запаси на данъчната работа, би трябвало да се разбере дали тя се оправя дейно с адресирането на неизплатените отговорности от страна на данъкоплатците с високи приходи “, се отбелязва в отчета.

Тези констатации следват серия държавни отчети, които приканват Данъчната работа да постави повече старания преследването на заможни данъкоплатци, които не покриват отговорностите си, откакто през последните години одитите понижиха до исторически ниски равнища. Малкият брой на следствията през последните години накара демократите в Конгреса да насочат апел за приемане на законодателни ограничения, които да усилят броя на одитите върху бизнеса и богатите.

Когато IRS откри декларация с евентуално недоплатени налози, тя уведомява данъкоплатеца. В доста от тези случаи обаче не се назначават екипи, които да дават отговор за събиране на дължимото.

„ Докладът още веднъж подчертава върху това, че богатите данъчни измамници крадат милиарди от американския нарад “, разяснява ръководителят на Финансовата комисия в Сената Рон Уайдън

„ Важното е, че този отчет показва, че IRS може да реализира забележителен прогрес в битката с данъчните измами като се концентрира върху тези, които изкарват най-вече пари и дължат най-вече неплатени налози “, прибавя той.

Докладът също по този начин открива, че огромна част от богатите данъкоплатци в действителност дължат относително дребни суми, което значи, че те елементарно могат да бъдат събрани. През 2019 година да вземем за пример 1014 данъкоплатци с приходи от над 5 млн. $ всеки се дължали по по-малко от 100 хиляди $. 632 от тях са дължали по по-малко от 10 хиляди $.

От данъчната работа отхвърлиха заключенията в отчета.

„ IRS застава на позицията, че прогнозните й модели, употребявани при подбора на случаи за одит, са построени върху просторен набор от исторически данни “, разясниха от службата. „ Този модел дефинира кои променливи са най-ефективни в изчисляването на процентът на просрочени налози, които ще бъдат събрани, както и кои променливи би трябвало да бъдат претеглени “, прибавят оттова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР