Американската биотехнологична компания Модерна, основана и ръководена от французина Стефан

...
Американската биотехнологична компания Модерна, основана и ръководена от французина Стефан
Коментари Харесай

Модерна работи върху създаването на ваксини срещу 15 вируса |

Американската биотехнологична компания " Модерна ", учредена и ръководена от французина Стефан Бансел, работи към този момент върху ваксини на правилото на иРНК против други вируси, предава Българска телеграфна агенция.

Компанията си е сложила за цел да вземе на прицел 15 патогена, разпознати като най-големите опасности за публичното здраве от Световната здравна организация, предадоха международните организации.

До 2025 година " Модерна " желае да напредне с създаването на ваксини, ориентирани по-специално против Денга, Ебола, туберкулозата, хеморагичната тресчица Крим-Конго, Чикунгуня, маларията, ХИВ, Зика.

Целта е да се сътвори нещо като библиотека на имунизациите, които при положение на пораждане на пандемия, породена от един от тези патогени, ще бъдат годни за потребление във фаза три на клиничните тествания, която е финален стадий преди тяхното стартиране на пазара. За задачата " Модерна " залага на съдействието сред частни и държавни лаборатории.

" Модерна " също така дава обещание да анулира за непрекъснато патентите си за имунизацията си за COVID-19 за дози, предопределени за някои страни с ниски и междинни приходи.

Компанията също по този начин ще сътвори дружество в Кения, което ще е първото в Африка, с цел да се създават там иРНК ваксини, включително и имунизацията против COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР