Американската банка Goldman Sachs Group промени прогнозата си за траекторията

...
Американската банка Goldman Sachs Group промени прогнозата си за траекторията
Коментари Харесай

Колко снижения на основните лихви ще направи Фед на САЩ през 2024-а, според Goldman Sachs

Американската банка Goldman Sachs Group промени прогнозата си за траекторията на главните лихви в Съединени американски щати през 2024 година. Това става, като се имат поради скорошните изказвания на ръководители на Федералния запас (Фед) и протокола от съвещанието през януари.

Goldman Sachs към този момент чака да има четири понижения на главните лихви през 2024 година, а не пет, както се предвиждаше преди. Първото понижение от 25 базисни пункта се чака да стане през юни.

Членът на борда на шефовете на Фед Мишел Боуман подчертва, че моментът за понижаване на главните лихви към момента не е настъпил. А ръководителят на Федералната аварийна банка на Минеаполис, Нийл Кашкари отбелязва, че желае да се изчака още малко, преди да има смъкване на главните лихвени. От своя страна, ръководителят на Федералната аварийна банка на Атланта, Рафаел Бостик разяснява, че изменение на парично-кредитната политика към по-неутрална посока ще се случи през лятото.

Всички тези изказвания демонстрират, че по-голямата част от членовете на управлението на Фед не желаят да се бърза със намаляване на парично-кредитната политика, което е отразено в новата прогноза на Goldman Sachs.

През 2025 година една от най-големите банки в Съединени американски щати чака още четири понижения на главните лихви от Фед.

Собственият график на Фед демонстрира, че 11 от 19-те членове на управлението на Фед на Съединени американски щати чакат понижение на главните лихвени проценти през 2024 година с най-малко 75 базисни пункта. Новите прогнози на Фед ще бъдат оповестени дружно с резултатите от идващото съвещание, която ще се организира на 19-20 март.
 Решението на Фед за главните лихви на първото съвещание за 2024-а
Решението на Фед за главните лихви на първото съвещание за 2024-а

Какви са претекстовете за решението
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР