Американската армия признава, че въоръжените сили на Украйна воюват в

...
Американската армия признава, че въоръжените сили на Украйна воюват в
Коментари Харесай

Американски военни признаха, че украинците обстрелват ЗАЕЦ

Американската войска признава, че въоръжените сили на Украйна водят война в региона на Запорожката атомна електроцентрала, заяви представител на командването на въоръжените сили на Съединени американски щати.

„ Не желая да кажа, че украинците също не са стреляли наоколо, тъй като мисля, че евентуално са го създали, само че в забележителен брой случаи в отговор на огън от руснаците, които стрелят от тези места “, цитират военния от радио Sputnik.

Според него въоръжените сили на Украйна са наясно с вероятните последствия от обстрела в региона на Запорожката атомна електроцентрала и се пробват да минимизират рисковете. По-рано американската страна отхвърли да посочи кой съгласно тях е стрелял по гарата.

Повече от 8000 поданици на Запорожка област получиха съветски паспорти в региони, следени от съветската войска, заяви съветското министерство на защитата във вторник.

„ Общо жителите на освободените територии към този момент са подали повече от 35 000 молби за съветско поданство “, споделиха от Министерството на защитата.

„ Във всички огромни градове на района от май работят специфични отдели към ръководството на Министерството на вътрешните работи на района, в които всеки граждански жител, който желае, може да кандидатства за приемане на съветско поданство “, се споделя в известието.

От Министерството на защитата на Руската федерация обявиха, че Мелитопол е разкрил три такива отделения.

Херсонска област е под закрилата на съветската войска, построени са няколко линии за отбрана от възможни похищения от Украйна, сподели за РИА Новости заместник-началникът на регионалната администрация Кирил Стремоусов.

„ Херсонска област е напълно под закрилата на професионални военни от Министерството на защитата на Руската федерация. Изградени са няколко отбранителни линии. Нищо не заплашва Херсон и Херсонска област ", сподели той, разяснявайки изказванията на украинската страна за началото на контранастъпление в южното направление.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че украинските войски са претърпели огромни загуби, като са създали несполучлив опит за офанзива в региона на Николаев и Херсон в три посоки.

По време на боевете бяха унищожени 26 танка на въоръжените сили на Украйна, 23 бойни машини на пехотата и девет други бронирани машини, два щурмови самолета Су-25 бяха свалени. Противникът загуби повече от 560 военнослужещи.

Двайсет души починаха при конфликти сред поддръжници на известния шиитски водач Муктада ал Садр и милиции на неговите политически противници в иракската столица Багдад, заяви телевизионният канал Ал Джазира, като се базира на медицински източници.

По-рано телевизионният канал Ал-Арабия заяви за 14 починали при конфликти и над 300 ранени. Според известия в медиите сега се водят яростни боеве в „ зелената зона “ на Багдад сред бригадата, подчинена на Ал Садр, „ Сарай ал Салам “ („ Отряди за мир “) и формированията на шиитската милиция „ ал -Хашд ал-Шааби ”.

Страните употребяват миномети и тежки картечници. Части на иракската войска влязоха в Багдад като подкрепление на силите за сигурност. Освен това двама бойци от иракската войска бяха убити при конфликти в зелената зона на Багдад.

По-рано Муктада ас-Садр разгласи прекратяването на политическата си активност в символ на митинг против нежеланието на държавното управление на страната да организира предварителни парламентарни избори при липса на опция за основаване на необятна коалиция от шиитски сили в Народното събрание.

Стотици поддръжници на Ал Садр нахлуха в зелената зона на Багдад след изказването му. Протестиращите нахлуха и в Републиканския замък, щабквартирата на иракското държавно управление, ситуиран в зелената зона, където избухнаха конфликти сред тях и силите на реда.

МААЕ споделя, че Иран е почнал да обогатява уран благодарение на една от трите каскади от модифицирани центрофуги IR-6, които неотдавна бяха конфигурирани в подземно оборудване в Натанц, съобщи Ройтерс, базирайки се на отчет на организацията.

Според МААЕ каскада от 174 машини към този момент е почнала да се употребява в подземно оборудване в иранския Натанц за обогатяване на уран до 5%. На още една каскада в това оборудване се прави пасивация, която е нужна преди началото на обогатяването, а материалът към момента не е почнал да се подава към третата каскада.

„ На 28 август 2022 година Агенцията ревизира в оборудването за обогатяване на гориво, че Иран доставя UF6 (ураниев хексафлуорид), обогатен до 2% уран-235, в каскади IR-6... за произвеждане на UF6 (ураниев хексафлуорид), обогатен до 5% “, - се споделя в отчета на МААЕ, информация за който цитира организацията.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и вицеканцлерът, немският министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек считат, че промяната на пазара на електрическа енергия в Европейския съюз би трябвало да бъде осъществена при започване на 2023 година

„ Нуждаем се от незабавен инструмент, който работи по-бързо. Говорим за седмици “, сподели фон дер Лайен в понеделник по време на тирада в немското министерство на стопанската система.

„ И тогава би трябвало да правим дълбока структурна промяна на пазара на електрическа енергия. Ще бъде при започване на идната година “, акцентира шефът на Европейска комисия.

На собствен ред Хабек означи, че всяка промяна на пазара на електрическа енергия би трябвало да се подхожда с нараснало внимание.

„ Тук вършим това, което нормално лишава два законодателни интервала “, сподели министърът.

В същото време той добави, че е належащо да се създаде механизъм, който да разрешава по-евтини форми на сила да доближават до потребителите. На европейския пазар на електрическа енергия сега цените се дефинират главно от газови централи.

Плановете на Норвегия да ограничи износа на електрическа енергия, с цел да отбрани вътрешния пазар, провокираха остри рецензии от нейните съседи, които упрекнаха Осло в нарцисизъм и разединение на европейския пазар, съгласно Financial Times.

В началото на август норвежкото държавно управление разгласи проекти за ограничение на износа на електрическа енергия, с цел да подсигурява сигурността на доставките в страната. Това решение може да изключи евтината норвежка водноелектрическа сила от северния пазар на електрическа енергия и да увеличи към този момент високите цени на електрическата енергия.

След това фирмите за електроенергийна мрежа на Финландия, Швеция и Дания приканиха норвежките управляващи да преразгледат решението.

Както отбелязва вестникът, съседите на Норвегия считат проектите на Осло за понижаване на износа на електрическа енергия на фона на опитите на Европа да се оправи с тежката енергийна рецесия като " рискова и егоистична стъпка ", която " подкопава европейския пазар ".

Сърбия обмисля закупуване на енергийни доставки от Ирак и Венецуела, с цел да се оправи с дефицита на енергийни доставки, предстоящ през идващите месеци.

Това заяви в понеделник в изявление за Ройтерс президентът Александър Вучич.

„ Ще вземем иракски [петрол]. Ще се опитам да договарям и с Венецуела. Бихме взели отвред. Не сме придирчиви “, сподели Вучич.

Според организацията Сърбия се нуждае от спомагателни покупки на въглища за своите топлоелектрически централи, които обезпечават съвсем 70% от електрическата енергия в страната.

В тази връзка балканската република преглежда опцията за закупуване на към 2 млн. тона от Китай и Индонезия. По-рано Вучич акцентира, че Европа няма да преживее рецесията в Украйна, в случай че специфичната интервенция на Русия в тази страна продължи още една година, по-специално изправена пред прелом и спирания на електрозахранването заради международната енергийна рецесия.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР