Американската армия е изправена пред недостиг на работна ръка. Експертите

...
Американската армия е изправена пред недостиг на работна ръка. Експертите
Коментари Харесай

„Това може да промени всичко“. Армията на САЩ губи важна битка

Американската войска е изправена пред дефицит на работна ръка. Експертите започнаха да приказват за опцията за отдръпване от договорната система за набиране на личен състав. За аргументите и последствията от рецесията - в материала.

Няколко положителни момчета “

На американската войска не й стигат 15 000 новобранци, даже откакто понижи летвата с 9000. Общо през 2022 година те искаше да наеме 60 хиляди бойци.

Това е най-лошият резултат от 1973 година насам - когато напълно минаха от наборна работа на договорна войска. Или, както го назовават тук, „ изцяло доброволна “.

Военноморски сили и Военновъздушни сили имат същите проблеми. От всичките клонове на армията, само морската пехота е постигнал задачите си. Но това е втората най-млка по мярка част от армията - по-малки са само Космическите войски.

В същото време публично се пробват да поддържат общия брой на устойчиво равнище - след доста понижение от над два милиона през 1990 година до 1,4 милиона през 2001 година С резервистите - същото: от 2000 година - 800 хиляди. Въпреки това на високите етажи са извънредно загрижени.

Не желаят и не могат

„ Можем да разработим толкоз софтуерно напреднали оръжия, колкото желаеме, само че без надарени и стимулирани хора, които да ги употребяват, това е невероятно “, сподели министърът на американската войска Кристина Уормът.

Според началника на щаба Джеймс Макконвил едвам 23% от американците на възраст от 17 до 24 години дават отговор на условията. Пенсионираният генерал-лейтенант Томас Шпор от мозъчния концерн „ Херитидж “ приписва това на нездравословния метод на живот - един на всеки петима от 12 до 19 години е със затлъстяване.

Самите млади жители на Съединени американски щати не са склонни да носят военни униформи. Едва девет % се интересуват от договорна работа.

Миналогодишното изследване на Пентагона сподели, че 57% от младежите се опасяват от психически проблеми при работа, съвсем половината от последствията за здравето. „ Те си мислят, че ще бъдат разрушени “, съобщи неизвестен почитан американски боен.

Демографията също оказва въздействие. През 1995 година съвсем половината американци са имали родители, които са служили в армията. Сега - едвам 13%. Личният образец на по-старото потомство е доста значим: 79% от актуалните военнослужещи по контракт са деца на военните.

А ето и резултатът от проучване на института " Рейгън ", извършено през 2021 година: езма 45% от популацията се доверява на въоръжените сили. Това е с 25% по-малко от 2018 година

Логични и не толкоз разумни аргументи

Подобни проблеми породиха през 1999, 2005 и 2018 година, въпреки и в по-малък мащаб. Това се дължи на огромните загуби в спорове и възхода на стопанската система - евентуалните новобранци не желаят да рискуват живота си, предпочитайки по-малко рискови специалности.

Сега обстановката е близка до икономическата рецесия. И борбата с Русия и в бъдеще с Китай не способства за желанието да се служи на родината. В такива условия, признава Джеймс Макконвил, армията, преди да влезе на бойното поле, би трябвало да се бори на пазара на труда.

Има и други отрицателни фактори. Според специалистите американските управляващи не се оправят с най-важните проблеми. Според Томас Шпор Пентагонът е показал обстоен проект от 50 страници за битка с изменението на климата. „ Може би ще се утешим от обстоятелството, че дружно с намаляването на числеността и боеспособността на войските ще намалеят излъчванията на въглероден диоксид “, майтапи се той.

А „ Фокс Нюз “ показва пристрастеността на командването към проблемите на пола. По-специално, имаше пускане на стратегия за образование на дами и полови малцинства в Академията на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Колорадо.

„ Ако сте цисджендър мъж, тогава тази стратегия не е за вас. “ Има два други курса, единият от които е извънредно за чернокожи.

Консервативните политици считат, че това възпира евентуалните новобранци. А и военните провали на Пентагона в Ирак и Афганистан не прибавят известност към военната работа.

Изход от рецесията към момента няма. Експертите считат, че напълно договорните въоръжени сили към този момент са под въпрос. Пентагонът явно не е подготвен да понижи числеността на войските. Следователно, половин век след отхвърли от наборната система, последователите на нейното връщане получават сериозен мотив.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР