Американската агенция за космически изследвания НАСА представи четиримата астронавти, които

...
Американската агенция за космически изследвания НАСА представи четиримата астронавти, които
Коментари Харесай

Вижте кои са четиримата астронавти, които ще летят до Луната

Американската организация за галактически проучвания НАСА показа четиримата астронавти, които ще прелетят към Луната в края на идната година. Екипажът на лунната задача включва жена и негър.

Първият екипаж за задача до естествения сателит на Земята за последните повече от 50 години е формиран от трима американци и един канадец.

" Това е екипаж на човечеството ", съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън.

Командир на задачата е Рийд Уайзман, а към него ще се причислят: Виктор Глоувър, американски летец от африкански произход; инженерът Кристина Кох, която държи международния връх за най-дълъг галактически полет, сбъднат от жена; и канадецът Джереми Хансън - някогашен водач на изтребител, който обаче не е летят в космоса. Уайзман, Гловър и Кох са живели на Международната галактическа станция. Всички от четиричленния екипаж са на възраст над 40 години.

Те ще са първите, които ще летят с капсулата " Орион " на НАСА, само че ще се насочат с нея към Луната не по-рано от края на идната година. Те няма да кацнат или даже да навлязат в лунна орбита, а ще обиколят земния сателит, като ще се отдалечат на 370 000 километра от Земята, след ще се върнат на нея. Ако задачата бъде сполучлива, една година по-късно -през 2025 година, се възнамерява да бъде осъществено кацането на Луната от други двама астронавти, написа АП, представена от БНР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР