Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) не подкрепи промяна

...
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) не подкрепи промяна
Коментари Харесай

Американският регулатор отказа промяна в дозите и интервалите на Covid ваксините

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) не поддържа смяна в дозите на имунизациите против Covid-19 и съобщи, че е " прибързано " самите дози и интервалите за слагането им да бъдат поправени, заяви Ройтерс.

Подобни промени не са подкрепени от научни данни, обявиха от FDA и подчертаха, че това може да навреди на публичното здраве.

От регулаторния орган подчертаха, че наблюдават деликатно полемиките и известията за понижаване на дозите, в някои случаи даже на половина, за увеличение на интервала сред тях или потреблението на два препарата за един човек за да бъдат ваксинирани повече хора.

Макар и разглеждането на тези въпроси да е основателно, " предлагането на промени в позволените от FDA дози или имунизационни графици е прибързано и не се основава солидно на налични данни ", написа в изказването.

" Без съществуването на данни в поддръжка на такива промени в потреблението на имунизациите, сътворяваме важен риск да сложим публичното здраве в риск ".
Компаниите Pfizer/BioNTech, както и " Моderna " получиха утвърждение имунизациите им да бъдат употребявани в ексклузивен режим. Наличните данни са за потребление на избраните дози от препаратите през посоченото в спецификациите време, подсетиха от FDA.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР