Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) изрази загриженост от

...
Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) изрази загриженост от
Коментари Харесай

Комбинирани версии на новите лекарства за отслабване предизвикват все по-голяма загриженост в САЩ

Американската организация по храните и медикаментите (FDA) изрази угриженост от все по-широкото разпространяване на комбинирани и подправени версии на доста търсените нови медикаменти за намаляване, към които ползата нараства, изключително в платформи за онлайн продажби, съобщи Ройтерс като се базира на изявление на ръководителя на организацията доктор Робърт Калиф.

Потребителите, които търсят тези медикаменти, са привлечени от комбинирани версии, които се продават без да са минали през съответния надзор, тъй че няма гаранция по отношение на количеството интензивно вещество, което те съдържат, сподели доктор Калиф в изявление за Reuters Newsmaker.

„ В подтекста на общата картина на противозаконните медикаменти, които се продават в интернет, съвсем несъмнено е, че това, пред което сме изправени в този момент, е доста по-голямо и по-опасно от това, което съществува в реалност “, разяснява той отчетите на FDA за нарушавания, които станаха известни в последно време.

Д-р Калиф споделя също по този начин, че е съществено угрижен за голямото противоречие във опциите на хората за достъп до новите медикаменти за намаляване.

От една страна са тези, които могат да си ги разрешат, тъй като са заможни и могат да ги заплатят или пък имат задоволително контакти с здравната общественост, с цел да получат такова лекуване, от другата страна обаче остават тези, които нямат тези преимущества, само че може би имат по-голяма потребност от терапия с тези медикаменти, споделя той. 

Някои анализатори предвиждат, че пазарът на медикаменти за намаляване, сега воден от Ozempic и Wegovy на Novo Nordisk и Zepbound и Mounjaro на Eli Lilly, може да доближи до 100 милиарда $ годишно до края на това десетилетие.

По-рано този месец FDA изпрати предупредителни писма до двама онлайн търговци за продажба на неодобрени и погрешно етикетирани версии на семаглутид и тирзепатид, дейните съставки надлежно на Wegovy и Zepbound.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР