Американската администрация планира да препоръча трета “ доза от коронавирусна

...
Американската администрация планира да препоръча трета “ доза от коронавирусна
Коментари Харесай

В САЩ започват да поставят бустърни дози от ваксините срещу COVID-19

Американската администрация възнамерява да предложи трета „ “ доза от коронавирусна ваксина на американците осем месеца след завършването на имунизацията с двата съставния елемент. Това заяви в понеделник The New York Times, базирайки се на източници, съобщи организация Фокус.

Според тях въвеждането на спомагателни ограничения се възнамерява да бъде оповестено до седмица. Предполага се, че жителите на Съединени американски щати, имунизирани с медикаменти от консорциума BioNTech и Pfizer, както и от Moderna, ще бъдат помолени да вкарат трета доза, с цел да се предпазят от делта разновидността на инфекцията. Това може да се направи осем месеца след втората инжекция.
 Коронавирусът настава, нови 1300 случая за старт на седмицата Коронавирусът настава, нови 1300 случая за старт на седмицата
Броят на новите случаи на коронавирус скочи внезапно и като безусловно число, и като % на дневна база. 1301 са новооткрит...

Властите ще предлагат въвеждането на третата доза ваксини най-вече на здравни служащи и поданици на старешки домове. Очаква се подсилващите дози да стартират в средата до края на септември.

Миналата седмица FDA утвърди бустер доза от ваксини против ковид Pfizer/BioNTech и Moderna за лица със слаба имунна система.

В Съединени американски щати се вкарват спомагателни ограничения за битка с ковид заради разпространяването на „ делта “ разновидността на инфекцията. Този вариант съставлява повече от 83% от инфекциите в страната, съгласно Федералните центрове за надзор и предварителна защита на болесттите. Според университета „ Джонс Хопкинс “ в Съединените щати са открити над 36,8 милиона случая на коронавирусна зараза, над 622,2 хиляди души са умряли. Страната е преди всичко в света и по двата индикатора.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР