Американска военна интервенция във Венецуела е възможна при необходимост, заяви

...
Американска военна интервенция във Венецуела е възможна при необходимост, заяви
Коментари Харесай

Кризата във Венецуела: Сблъсъци между двата лагера, САЩ готови за военна намеса

Американска военна намеса във Венецуела е " допустима при нужда ", съобщи държавният секретар Майк Помпео след най-тежките конфликти в страната за тази година с над 100 ранени. Помпео ще беседва с съветския си сътрудник Сергей Лавров по рецесията, разгласи съветникът по националната сигурност Джон Болтън. Държавният секретар съобщи, че Русия е спряла в последния миг президента Мадуро да избяга в Куба. Москва и Каракас отхвърлиха.

Десетки военни в Каракас се причислиха към лагера на опозицията отпред с Хуан Гуайдо, стигна се до конфликти с елементи, лоялни на Николас Мадуро. Армията употребява мощ против опозиционните митинги, лагерът на ръководещите се събра на друго място.

Мадуро съобщи, че е осуетен опит за държавен прелом, даде обещание санкции за отговорните и отхвърли американските изказвания.
Николас Мадуро, президент на Венецуела: Според Майк Помпео Мадуро има подготвен аероплан за бягство в Куба, само че руснаците са му забранили да напуща страната. Г-н Помпео, апелирам ви, какъв брой несериозно!  Опозиционният водач на Венецуела Хуан Гуайдо прикани за нови демонстрации Опозиционният водач на Венецуела Хуан Гуайдо прикани за нови демонстрации
Лидерът на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо прикани за нови демонстрации против Николас Мадуро през днешния ден. В послание в обществените мрежи, той съобщи, че...

Президентът Тръмп заплаши Куба със " наказания на най-високо ниво " и " цялостно ембарго " в случай че не прекрати военната си поддръжка за режима в Каракас. Опозиционният водач Хуан Гуайдо, съобщи, че Мадуро към този момент не управлява армията и прикани за нови митинги на 1-ви май.
Хуан Гуайдо, водач на опозицията във Венецуела: Имаме късмет да вземем в ръце нашето бъдеще и да стартираме последната фаза на Операция независимост за завършек на узурпацията.
Призиви за демонстрации насочиха и ръководещите на фона на продължаваща икономическа рецесия, хронични прекъсвания на тока и дефицит на храни.
 Съединени американски щати се приготвят за военни дейности във Венецуела Съединени американски щати се приготвят за военни дейности във Венецуела
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че администрацията на президента Доналд Тръмп се е приготвила да стартира военни дейности, с цел да приключи...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР