Американска учителка подобрява английския език на учениците от Английската гимназия

...
Американска учителка подобрява английския език на учениците от Английската гимназия
Коментари Харесай

Американска учителка разкрива света на родния си език за учениците от Английската гимназия в Русе

Американска учителка усъвършенства британския език на учениците от Английската гимназия /АГ/ в Русе. 24-годишната Грейс Бърд, която е от щата Охайо, е у нас за повторно по програмата за учебен продан „ Фулбрайт “. Впечатленията си за България и българските възпитаници тя споделя в репортаж на „ БНТ2 “.

„ Знаех, че сте известни с вашите рози и кисело мляко. Нищо друго не знаех. “, споделя преподавателката.

Младата американка споделя, че е удовлетворена  от равнището на британски език на ученици си, по какъв начин приказват и знаят всички нови термини, които научават, гледайки телевизионни стратегии, TikTok, Фейсбук и други. Също и какъв брой огромно предпочитание имат през образователните часове да усъвършенстват своите познания .

Според Светлина Сачева , учителка по британски език от гимназията , това е опция децата да придобият по-добри умения и познания за културата на американската страна , което ще им бъде помощ за в бъдеще .

„ Това, което учител притежател на езика дава на учениците е, че те имат опция да чуят произношението, акцента, да се сблъскат с културата от първо лице. Да научат малко повече за това какъв е животът в Америка. “ , споделя Сачева.

Американката следва биология и е безапелационна , че, в случай че някой ден има опция, би приложила част от българския учебен модел в американските учебни заведения . Особено е впечатлена от българските обичаи , свързани с първия образователен ден.

„ Бихме могли да вземем от вас тази самостоятелност, която учениците имат. Голямата разлика в образованието тук е, че учениците стоят в една класна стая с едни и същи възпитаници, през целия ден. В Америка учениците се разменят. Това, което виждам тук е неповторимо и по този метод те построяват свои дребни общества, което е хубаво. “, прибавя Бърд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР