Американката от руски произход Аманда Анисимова се класира за осминафиналите

...
Американката от руски произход Аманда Анисимова се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Анисимова детронира Осака в Австралия


Американката от съветски генезис Аманда Анисимова се класира за осминафиналите на Откритото състезание на Австралия, където ще срещне лидерката в схемата Ашли Барти.

Анисимова детронира шампионката в Мелбърн и №13 в схемата Наоми Осака от Япония след поврат с 4:6, 6:3, 7:6(5) в дуел, траял 2 часа и 18 минути.

Осака проби в откриващия гейм на срещата и не разреши да бъде застигната до края на сета. Във втория Анисимова заигра по-точно и нападателно, направи брейк за 3:1 и след това изравни частите.

В заключителната всяка печелеше подаването си, макар че в десетия гейм 60-ата в света Аманда имаше два мачбола, които обаче японката отрази. В последвалия дълъг тайбрек 20-годишната американка поведе с 3:0 точки, а след това при 9:5 имаше нови четири мачбола и осъществя още първия.

Анисимова приключи с 46 печеливши удари (11 аса) и 44 непредизвикани неточности (8 двойни). За Осака индикаторите бяха 21-45.

 Ашли Барти продължава без изгубен сет в шампионата.

Световната №1 Ашли Барти от Австралия не позволи изненада и победи №30 в схемата Камила Джорджи с 6:2, 6:3 за малко повече от един час.

Барти направи три пробива и отрази и четирите шанса за брейк на италианката.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР