Американката Микаела Шифрин за пети път триумфира в Световната купа

...
Американката Микаела Шифрин за пети път триумфира в Световната купа
Коментари Харесай

Микаела Шифрин за пети път триумфира с големия Кристален глобус

Американката Микаела Шифрин за пети път победи в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто цели девет старта преди края на сезона тя е недостижима в борбата за огромния Кристален глобус.

Успехът на Шифрин стана факт през днешния ден, откакто тя се класира 5-та по време на спускането в норвежкия зимен център Квитфиел.

Така в генералното класиране 27-годишната скиорка събра 1792 точки и има преднина от близо 800 пред най-близката си преследвачка Лара Гут-Бехрами от Швейцария.

За Микаела това е общо пети успех в генералното класиране за Световната купа в кариерата ѝ след 2017, 2018, 2019 и 2021 година.

През този сезон американката към този момент завоюва и дребния Кристален глобус в дисциплината слалом, а до края на акцията има всички шансове да се пребори за оценката и в гигантския слалом.

Освен това Микаела Шифрин ще се опита да се трансформира и в скиора с най-вече победи в историята за Световната купа, като понастоящем тя има 85 триумфа и пред нея е само шведската легенда Ингемар Стенмарк, който завърши кариерата си с 86.

Иначе победителка в днешното втурване в Квитфиел стана норвежката Кайса Викхоф Лий, за която това бе първа победа в кариерата ѝ за Световната купа. Втора и трета се подредиха надлежно София Годжа и Италия и Корин Зутер от Швейцария.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР