Американката Коко Гоф стана първата полуфиналистка в тазгодишното издание на

...
Американката Коко Гоф стана първата полуфиналистка в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Коко Гоф загуби първия си сет в Мелбърн, но въпреки това е в полуфиналите на Australian Open

Американката Коко Гоф стана първата полуфиналистка в тазгодишното издание на Australian Open при дамите, откакто в спор за влизане в огромната четворка тя надигра украинката Марта Костюк в три сета - 7:6(6), 6:7(3), 6:2.

За настоящата шампионка от US Open това несъмнено беше най-тежкият дуел от началото на шампионата в " Мелбърн Парк ", само че в последна сметка тя съумя да запише десетия си пореден триумф от началото на календарната година.

Мачът против Костюк обаче надалеч не стартира по усета на Гоф, която в откриващия сет позволи да изостане с два пробива и 1:5. Въпреки това американката не се отхвърли и съумя да се върне в битката, печелейки поредни гейма, с цел да поведе при 6:5, като по пътя отрази и сетбол. Украинката въпреки всичко откри метод да спре пропадането и да вкара частта в тайбрек, където тя пропиля още един сетбол преди най-сетне Коко да постави точка на разногласието след 8-6 точки в своя изгода.

Във втория сет пък пристигна редът и на Марта Костюк да направи запаметяващ се поврат, като тя се върна от закъснение от 3:5, а в десетия гейм съумя да завоюва подаването на своята съперничка в миг, в който тя сервираше за успеха. Световната №37 обаче съумя да се добере до още един тайбрек, в който този път тя доминираше и след 7-3 точки изравни резултата в срещата.

Този процес на втората част по никакъв метод не повлия на Коко Гоф, която стартира решително решителната трета, поведе с 5:0, с цел да затвори мача при 6:2 в своя изгода след повече от три часа престой на корта.

See you in the semis outlasts Kostyuk 7-6(6) 6-7(3) 6-2 and is still unbeaten in 2024! •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

По този метод американката за пръв път в своята кариера ще играе в полуфиналите на Australian Open, където я чака дуел против настоящата шампионка в " Мелбърн Парк " Арина Сабаленка или някогашната носителка на трофея от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР