Американецът Тейлър Фриц е новият шампион на тенис турнира в

...
Американецът Тейлър Фриц е новият шампион на тенис турнира в
Коментари Харесай

Американец спря серията на Надал и грабна титлата в Индиън Уелс


Американецът Тейлър Фриц е новият първенец на тенис шампионата в Индиън Уелс. Той завоюва първа купа от серията Мастърс 1000, а за задачата спря изумителната поредност на Рафаел Надал от 20 победи.

На финала Фриц победи в два сета: 6:3, 7:6(5). По този метод той нанесе първо проваляне на именития си противник през сезона. Надал беше непобеден от началото на годината, като прибави към сбирката си рекордна 21-ва купа от Големия шлем от Откритото състезание на Австралия, както и трофей от Акапулко.

Снимка: Reuters


Победата е още по-сладка за 24-годищния американец, защото преди финала се появи информация, че има травма и присъединяване му беше под въпрос.

Оказа се обаче, че болката не е в неговия гален, а в рамото на Надал. Матадора изпитваше дискомфорт още от началото на срещата. Това предупредели и развоя на първия сет. Рафа загуби два свои сервис гейма още първоначално.

Снимка: Reuters


През втората част обаче, макар двата медицински таймаута, Матадора не се даде толкоз елементарно и вкара сета в тайбрек. Фриц се възползва от преимуществото си и бързо затвори мача, а по-късно подвигна и трофея.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР