Американецът Логан Сарджънт ще смени Никола Латифи в тима на

...
Американецът Логан Сарджънт ще смени Никола Латифи в тима на
Коментари Харесай

Уилямс взима Сарджънт, но има едно условие

Американецът Логан Сарджънт ще смени Никола Латифи в отбора на Уилямс във Формула 1 за сезон 2023. Това разгласи през днешния ден шефът на английският тим Йост Капито.

Той обаче направи ангажимента, че Сарджънт ще е титуляр в случай че успее да събере задоволително точки, с цел да получи супер лиценз за Формула 1 следващата година.

„ След Абу Даби той ще е вторият ни водач за следващата година – изясни в Остин Капито. – Аз съм обожател на тезата, че младите водачи би трябвало да стигат оптимално бързо до Формула 1, тъй като в другите шампионати, тези, които предхождат международния шампионат, колите са като камиони. Затова вкарваш младия водач във Формула 1 и би трябвало да схванеш дали има качества да остане повече време в шампионата. ”
 Сарджънт е покрай титулярното място в Уилямс за 2023 година Сарджънт е покрай титулярното място в Уилямс за 2023 година
Вчера Сарджънт покри условието за 100 безаварийни километра с болида на Уилямс в първата свободна подготовка за Гран При на Съединени американски щати и по този начин получи още 1 точка за бъдещия си суперлиценз. Американецът към този момент има 28, само че с цел да кара във Формула 1 следващата година ще би трябвало да събере 40, като най-сигурният метод това да стане е в случай че той приключи в Топ 5 на крайното класиране във Формула 2 този сезон.
 Какъв съотборник на Албон търси Уилямс Какъв съотборник на Албон търси Уилямс
До края на акцията във Формула 2 остават два старта в Абу Даби, като Сарджънт заема третото място в класирането. От Уилямс към този момент обявиха, че Логан ще кара в още две първи свободни тренировки – в Мексико и Абу Даби и по-късно ще взе участие в теста за млади водачи в Абу Даби след края на сезона. Ако вземе още 2 точки от тези две свободни тренировки, Сарджънт ще има потребност от 6-о място в крайното класиране на Формула 2, с цел да получи суперлиценз.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР