Американец в Ухан е първият чужденец-жертва на коронавируса. В Китай

...
Американец в Ухан е първият чужденец-жертва на коронавируса. В Китай
Коментари Харесай

За денонощие коронавирусът взе 83 жертви, увеличава се и броят на излекуваните

Американец в Ухан е първият чужденец-жертва на ковид. В Китай жертвите към този момент са 722. Във Франция - петима британци, измежду които и дете - са с доказана диагноза. Те били на ски почивка в Алпите. В хижата са общували с мъж, който неотдавна е пътувал до Сингапур. Посланикът на Китай в България Дун Сяодзюн заяви, че към 500 китайски жители, живеещи и работещи в нашата страна, са пътували до Китай по празниците. Около 130 от тях към този момент са се върнали назад в България.


Пикове и спадове - към момента мъчно може да се открие логичност в кривата на разпространяването на ковид. За едно денонощие вирусът е взел 83 жертви. Броят на заболелите е повишен с към 3 хиляди. Засега единствената добра вест е, че се усилва броят на излекуваните и изписани от лечебните заведения. Те към този момент са 2050 души.
Н. Пр. Дун Сяодзюн, - дипломат на Китай: Благодарение на строгите и всеобхватни ограничения, подхванати от китайската страна, е понижено разпространяването на вируса и броят на доказаните случаи отвън Китай е напълно дребен.
След експлоадирането на епидемията вършим всичко допустимо да се оправим, разчитайки на личните сили. Благодарим и приветстваме интернационалната поддръжка.

В борбата с ковид изкуственият разсъдък играе все по-активна роля. На публични места в Китай към този момент " патрулират " роботи.
Дзан Шаофей, инженер: Роботът може да мери температурата на 10 души по едно и също време. Ако засече по-висока, той прави фотография на индивида.
Роботът следи и дали хората носят маски. Появиха се и мобилни приложения, с които може да се ревизира дали в самолети или влакове е имало инфектирани пасажери.

Учените не престават да стесняват листата с животните, популяризирали болестта от прилепите върху хората. Предположенията за промеждутъчен гостоприемник все по-силно падат върху панголина. Месото на люспестия бозайник е деликатес в китайската кухня, а кожата му - скъпа съставна част в обичайна китайска медицина.
 Расте броят на болните от ковид, болестта е доказана в 25 страни Расте броят на болните от ковид, болестта е доказана в 25 страни
722 към този момент са жертвите на новия ковид. В Ухан - градът, от който потегли болестта, е умрял американец. Властите оповестяват и за гибелта на японски...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР