Америка направи значителна стъпка към забрана на популярното приложение TikTok

...
Америка направи значителна стъпка към забрана на популярното приложение TikTok
Коментари Харесай

САЩ се готвят да забранят със закон TikTok

Америка направи забележителна стъпка към възбрана на известното приложение TikTok посредством законопроект , подсилен от Белия дом, на фона на възходящото съмнение на Запада към китайската обществена мрежа, съобщи Франс прес.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че " приветства " импортирания през вчерашния ден законопроект, който, наред с други неща, ще забрани приложения като TikTok.

Законопроектът, импортиран от сенатор от Демократическата партия и сенатор от Републиканската партия, " ще разреши на държавното управление на Съединени американски щати да попречи на избрани непознати страни да употребяват софтуерни услуги... по метод, който заплашва поверителните данни на американците и нашата национална сигурност ", написа съветникът на Белия дом.

Много американски народни представители считат, че платформата за къси видеоклипове , която е благосъстоятелност на китайската компания БайтДенс, е опасност за националната сигурност.

Забраната на приложението би била равносилна на " слагане на намордник на свободата на изложение " на милиони американци, стачкува TikTok, който твърди, че има повече от 100 милиона консуматори в Съединени американски щати. Приложението към този момент е надминало YouTube, Twitter, Instagram и Фейсбук във връзка с " прекараното време " от пълнолетните американци и в този момент е покрай платформата за филми Netflix.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР