Амбицията на Лудогорец да се завърне в групите на Шампионската

...
Амбицията на Лудогорец да се завърне в групите на Шампионската
Коментари Харесай

"Лудогорец" се размина с Шампионската лига за шести пореден път

Амбицията на " Лудогорец " да се завърне в групите на Шампионската лига за поредна година се размина с действителността. Разградчани отпаднаха в III квалификационен кръг на шампионата, откакто бяха отстранени от " Динамо " (Загреб). Хърватите завоюваха и втория мач - с 4:2 като домакини, като реализираха общ резултат 6:3. Така " Лудогорец " се размина за шеста поредна година с влизане в груповата фаза на най-комерсиалния европейски футболен клубен шампионат. Последното присъединяване досега беше през сезон 2016/17.

Първото полувреме на мача на стадион " Максимир " се разви по допустимо най-лошия метод за разградчани. " Динамо " поведе с 3:0 - точни бяха Йосип Дърмич в 12-ата и Мислав Оршич на два пъти - в 27-ата от дузпа и в 44-ата мин. За капак още в 17-ата мин. националът Доминик Янков получи втори жълт картон и остави българския първенец с 10 души.

Точно преди почивката различен национал - Кирил Десподов, върна едно попадение със мощен шут - 1:3. В 49-ата мин. вярата за " Лудогорец " се върна, откакто Десподов вкара втори гол. Този път от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Дино Перич.

Но напъните за равнене на процедура завършиха (а с това и мачът бе решен) в 72-ата мин., когато Рик бе изпъден за удар с ръка против противник и " Лудогорец " остана с 9 души. По-нататък стана още по-лошо за разградчани. Тимът доигра срещата с 8 футболисти, откакто в 86-ата мин. червен картон получи словенският защитник Жан Карничник - за задържане на Оршич в наказателното поле. Назначената дузпа бе вкарана от Бруно Петкович - 4:2.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР