Амбицията, която поехме, беше огромна. В служебния кабинет нямахме 100

...
Амбицията, която поехме, беше огромна. В служебния кабинет нямахме 100
Коментари Харесай

Карамфилова: За 10 месеца постигнахме много повече, отколкото редовни кабинети

" Амбицията, която поехме, беше голяма. В служебния кабинет нямахме 100 дни толеранс. Всички сме работели по 15 часа, с цел да можем не просто да вървим по правата, а да вдигнем нагоре. Политиката, която осъществихме, докара до доста възстановяване на нашето положение “.

Това сподели в предаването " Тази заран “ служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

" Чувам в пространството, че ние в служения кабинет нямаме проевропейска политика – в противен случай. Искам да се приказва с обстоятелства. Служебният кабинет работи намерено, транспарантно и в диалогичност. Постиженията ни, които имаме, са по линия на европейското ни бъдеще. В продължение на 10 месеца постигнахме доста повече, в сравнение с реализираха постоянни кабинети. Ние сме първите в околната среда, които минахме техническите прегледи и България към този момент се причисли към 26 инструмента и 16 политики в региона на опазването на околната среда. Това е доказателство за доверието на европейските сътрудници “, уточни тя.

Световният ден за запазване на околната среда

" По отношение на пластмасите в международен мащаб цифрите са потресаващи. На национално равнище не съм оптимист за пластмасата “, разяснява служебният министър.

" Не смятам, че проблемите са законодателни. Нашето законодателство е едно от най-рестриктивните. Всичко отива в деретата или към пътищата. Системата за разделно събиране на отпадъците има потребност от " изчистване “. Сутринта потеглям към студиото и се срамя от контейнера пред блока ми – претъпкан е “, добави тя.

" Кметът на Община Берковица не се е погрижил за почистването на деретата от боклуци и носи отговорност. Трябва да бъдем реалисти – не постоянно става въпрос за средства, а за превантивни действия. Когато има нужда от средства, бяха отпуснати средства на кметове и регионални шефове “, изясни Карамфилова пред bTV във връзка с наводненията в Берковица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР