Амбицията, която поехме, беше огромна. В служебния кабинет нямахме 100

...
Амбицията, която поехме, беше огромна. В служебния кабинет нямахме 100
Коментари Харесай

Росица Карамфилова: За 10 месеца постигнахме много повече, отколкото редовни кабинети

„ Амбицията, която поехме, беше голяма. В служебния кабинет нямахме 100 дни толеранс. Всички сме работели по 15 часа, с цел да можем не просто да вървим по правата, а да вдигнем нагоре. Политиката, която осъществихме, докара до доста възстановяване на нашето положение “.

Това сподели в предаването „ Тази заран “ служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

 

Той изчете декларацията си, която стана мотив за абсурда в пленарна зала

„ Чувам в пространството, че ние в служения кабинет нямаме проевропейска политика – в противен случай. Искам да се приказва с обстоятелства. Служебният кабинет работи намерено, транспарантно и в диалогичност. Постиженията ни, които имаме, са по линия на европейското ни бъдеще. В продължение на 10 месеца постигнахме доста повече, в сравнение с реализираха постоянни кабинети. Ние сме първите в околната среда, които минахме техническите прегледи и България към този момент се причисли към 26 инструмента и 16 политики в региона на опазването на околната среда. Това е доказателство за доверието на европейските сътрудници “, уточни тя.

 

Няма съответно систематизиране на безспорна стойност на нездравословните излъчванията, която всяка страна би трябвало да одобри, изясни още тя

 

Световният ден за запазване на околната среда

„ По отношение на пластмасите в международен мащаб цифрите са потресаващи. На национално равнище не съм оптимист за пластмасата “, разяснява служебният министър.

Светът генерира 300 милиона тона пластмасови боклуци годишно

„ Не смятам, че проблемите са законодателни. Нашето законодателство е едно от най-рестриктивните. Всичко отива в деретата или към пътищата. Системата за разделно събиране на отпадъците има потребност от „ изчистване “. Сутринта потеглям към студиото и се срамя от контейнера пред блока ми – претъпкан е “, добави тя.

 

Ще ви предоставяме потребна информация за това какво можем да създадем в всекидневието си

 

„ Кметът на Община Берковица не се е погрижил за почистването на деретата от боклуци и носи отговорност. Трябва да бъдем реалисти – не постоянно става въпрос за средства, а за превантивни действия. Когато има нужда от средства, бяха отпуснати средства на кметове и регионални шефове “, изясни Карамфилова във връзка с наводненията в Берковица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР