Amazon се отказа от предишния си план да спре да

...
Amazon се отказа от предишния си план да спре да
Коментари Харесай

Amazon се отказа от плановете да спре приема на британски кредитни карти Visa



Amazon се отхвърли от предходния си проект да спре да приема кредитни карти, издадени от Visa Inc. в Обединеното кралство. Гигантът за електронна търговия съобщи, че работи върху евентуално решение с компанията за разплащане за разрешаване на спор по отношение на таксите за заплащане.

В имейл до клиентите си компанията оповестява: " Очакваната смяна във връзка с потреблението на кредитни карти Visa на уеб страницата за търговия на дребно Amazon.co.uk няма да бъде осъществена на 19-и януари, както беше планувано. Ние работим в тясно съдействие с Visa по намиране на евентуално решение, което ще разреши клиентите да продължат да употребяват своите кредитни карти Visa на Amazon.co.uk ".

През ноември предходната година най-големият онлайн търговец на дребно в света съобщи, че от 19 януари 2022 година ще спре да приема кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, заради високите такси на Visa за обработка на транзакции с кредитни карти.

След това компанията разкри, че Amazon.co.uk ще продължи да приема дебитни карти Visa и всяка кредитна карта Visa, издадена отвън Обединеното кралство. Тогава Amazon, която към този момент има партньорство с Mastercard и American Express в Обединеното кралство, прикани клиентите да намерят нови способи на заплащане вместо с кредитни карти Visa.
След Брекзит наложените в границите на Европейски Съюз ограничавания на таксите, начислявани от картоиздателите, към този момент не е в действие във Англия. Visa неотдавна усили обменните такси за покупки с кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, до 1,5% по отношение на предходните такси от 0,3%.

През последните няколко месеца Amazon стартира да постанова спомагателна такса при потреблението на кредитна карта Visa за покупки от уебсайтовете на софтуерния колос в Сингапур и Австралия, с цел да преодолее високите такси, начислявани от Visa.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР